Deel dit artikel
-

Nokia zet 140 miljoen om met internet en software

De handel in internetdiensten en software levert de Finse telecomgigant Nokia 140 miljoen euro omzet op, of 1,1 procent van de concernomzet. De omzet uit verkoop van mobiele telefoons daalde met 7 procent.

Dat blijkt uit de cijfers over het derde kwartaal die de Finnen zojuist publiceerden (download PDF).

De afdeling Services and software, waar bijvoorbeeld Nokia Maps en mobiele advertentiediensten onder vallen, boekte in de drie maanden tot oktober een bruto omzet van 140 miljoen euro. Daar blijft netto 115 miljoen van over. Drie maanden geleden zette de afdeling 119 miljoen euro om.

Nokia treft verscheidene voorbereidingen om in de komende kwartalen meer te verdienen met digitale diensten en software. De afdeling Business Mobility werd opgeheven. De medewerkers worden verspreid over de teams die aan consumentensoftware voor mobiel internet werken.

Voorts is Nokia van plan om zijn beveiligingstoepassingen aan investeerders te verkopen. Het bedrijf investeert verder in consumentendiensten. Het nam chatbedrijf Oz over en voegde mobiele synchronisatiefuncties aan portaalsite Ovi.com.

In de drie maanden tot juli 2008 realiseerde Nokia 0,9 procent van zijn omzet. Nu is dat 1,1 procent.

Het telecomconcern zette in het afgelopen kwartaal voor 12,2 miljard euro om. Dat is een daling van 5 procent in een jaar en 5 procent in het kwartaal.

Kaartenmaker Navteq realiseerde een omzet van 156 miljoen euro.

De omzet uit verkoop van mobiele telefoons daalde met 7 procent tot 8,6 miljard euro. De nettowinst kwam met 1,1 miljard euro bijna 30 procent lager uit dan vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond