Deel dit artikel
-

Lycos Europe nog steeds verliesgevend

Het gaat nog steeds niet goed met Lycos Europa. Het internetbedrijf, statutair gevestigd in Haarlem, maar bestuurd vanuit Duitsland, heeft in het derde kwartaal 4,6 miljoen euro verlies geleden. Lycos staat al sinds mei in de etalage.

In de eerste negen maanden bedroeg de omzet van Lycos (grootste aandeelhouder: Bertelsmann) 46,9 miljoen euro versus 58,4 miljoen een jaar geleden. Alleen al in het laatste kwartaal daalde de omzet met 21 procent. De winstdaling was in het derde kwartaal wel iets minder groot dan in het derde kwartaal.

Het bedrijf wil het internetverkeer de komende maanden zien te stabiliseren, zo valt te lezen in de summiere toelichting op de kwartaalcijfers. Onder meer door zich meer te richten op winkelportaal Decido. 

In mei werd bekend dat Lycos Europe een koper zoekt voor het netwerk van Europese websites in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Nederland, Italië, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Maar kopers zijn nog altijd niet gevonden.

Gesprekken met AOL, United Internet en Tomorrow Focus leverden niets op. Zij vonden de overnameprijs van 200 miljoen euro te hoog. Er zijn overigens al wel onderdelen verkocht, waaronder het Tsjechische zoekportaal Seznam.cz en het Zweedse Spray.net.

LE Holding Corporation, een dochterbedrijf van de Spaanse telecomgigant Telefónica, vroeg in augustus de Ondernemingskamer in Amsterdam onderzoek te doen naar Lycos. Waarschijnlijk houdt ook dit onderzoek verband met de voorgenomen verkoop, want ook Telefonica heeft aandelen in Lycos. De verkoop moet wat het management betreft voor eind 2009 afgerond zijn. 

Deel dit bericht

1 Reactie

vin

Het is natuurlijk ook een ontzettende kleute site.Slecht geprogrammeerd, traag en met bijzonder vervelende spam.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond