Deel dit artikel
-

Wegener verkoopt ilocal

Wegener heeft zijn belang in de lokale zoekmachine ilocal verkocht. De samenwerking heeft niet de werking opgeleverd die beide partijen hadden verwacht.

Wegener doet geen uitspraken over de bedragen die gemoeid zijn met de verkoop.

Yellow Bear Holding verkocht in 2006 49 procent van het aandelenkapitaal in ilocal aan Wegener. De overige 51 procent is in handen van een groep privé investeerders. Wegener kocht daarnaast een minderheidsbelang in ilocal International.

Zoekmachine ilocal positioneert zich tussen algemene zoekmachines en adresboeken als de telefoongids. Gebruikers kunnen zoektermen als ‘fiets Amsterdam’ intikken, maar ook direct op bedrijfsnaam zoeken. De resultaten verwijzen naar pagina’s van ilocal met daarop gegevens van het bedrijf en een formulier om informatie over het bedrijf op te vragen.

Ruim een miljoen Nederlandse bedrijven staan met hun naam en uitgebreide adresgegevens vermeld op de website. Bezoekers kunnen de bedrijven een beoordeling geven, waardoor een kwalitatief metingsysteem ontstaat.

Bedrijven kiezen er niet zelf voor om in de zoekmachine te staan. Wie beter vindbaar wil zijn en een prominente positie wil hebben in de zoekresultaten, moet daarvoor een geldbedrag betalen. Een telefoonwinkel kan bijvoorbeeld extra zoektermen opgeven waaraan hij gekoppeld wil worden. De inkomsten hieruit zijn de belangrijkste omzetbron voor iLocal.

Deel dit bericht

8 Reacties

Joep Meloen

Verkocht aan wie dan die aandelen? Ben benieuwd

George

Ach, dat ilocal en vergelijkbare sites gebruikt toch geen hond? Het was dom van Wegener om ermee in zee te gaan, maar het lijtk erop dat ze nu inzien dat het een domme move was.

Ex medewerker

Ilocal is ook de grootste internetgrap van de afgelopen 5 jaar. Werkt voor geen meter.

Cas

verkocht, OK als ilocal toch maar beschikbaar blijft. het heeft me vaak geholpen.

Ex medewerker 2

Het zijn prutsers. Voor de directie. Geen verrassing dat Wegener zijn centen terug wil. Enne wie koop nou zoiets???

marieke

vind ilocal wel goed, heel overzichtelijk en goede resultaten"Ex Medewerker", die zo stoer is zijn naam erbij te zetten (…), ben jij van de concurrent ofzo? ik vraag me af of je het echt weleens hebt gebruikt want werkt supergoed

Alvin

Nee Marieke(Zijlstra), ik zet mijn naam er niet bij. Ook jij weet dat 90% van de bezoekers van Ilocal via Google binnenkomt. Ook jij weet dat het verloop bij Ilocal erg groot is.Zo kan ik nog tal van dingen noemen waarmee jullie de boel oplichten. Partner van Google/verkeerde koppelingen trefwoord rubriek

Marieke Zijlstra

Even puur 'for the record', de Marieke die hierboven genoemd wordt, dat ben ik niet. Dus hou mij even buiten deze discussie alsjeblieft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond