Deel dit artikel
-

Fikse stijging van advertenties op online marktsites

De afgelopen maanden zien sites als eBay.nl, Marktplaats en 2dehands de bezoekcijfers toenemen. En er worden meer advertenties geplaatst. Consumenten beseffen dat dat oude spullen nog geld kunnen opleveren.

Marktplaats zag de afgelopen maand een verschuiving van luxeproducten als design en televisies naar meer alledaagse zaken als kleding en schoenen: "In de productcategorieën zien we grote verschillen. Zowel de mensen die zoeken naar een product als de aanbieders nemen hier toe."

In de groei van geplaatste advertenties is een stijgende lijn te ontdekken bij Marktplaats volgens een woordvoerder: "We zien groei ten opzichte van de afgelopen maanden, maar ook vergeleken met vorig jaar in dezelfde periode. Per dag zien we 220 duizend nieuwe advertenties vergeleken met 180 duizend advertenties eerder. In augustus hadden we in totaal 4,7 miljoen advertenties op de site en in september 6,6 miljoen. Die seizoensinvloed zien we natuurlijk elk jaar, maar als de kredietcrisis aanblijft, dan verwachten we wel een toename van het aantal advertenties. Mensen gaan toch slimmer met hun geld om."

De advertentiesite 2dehands zag het aantal bezoekers de afgelopen maand met 25 procent toenemen. Sinds het begin van de economische neergang werden 30 procent meer advertenties geplaatst op 2dehands.nl. "De huidige crisis speelt in ons voordeel. Nederlanders beseffen dat hun oude spullen nog wat geld kunnen opbrengen", aldus een voorlichter van de website. Er worden vooral kleren, speelgoed en auto’s te koop aangeboden.

Handelsplaats eBay.nl heeft in vergelijking met marktplaats een meer internationaal karakter. "Bij ons zijn het voornamelijk Nederlanders die producten kopen in andere landen." Deze handelssite ziet een toename in onder meer merkkleding, games en consoles. "De consument kan internationaal op zoek naar koopjes. Met de prijsverschillen tussen de landen zijn sommige producten goedkoper dan in Nederland. Mensen willen wellicht in deze economische tijden hun hobby’s behouden en gaan op zoek naar goedkopere alternatieven", aldus een woordvoerder van eBay Nederland.

Bron foto: annia316 (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond