Deel dit artikel
-

KPN wil groter belang in Digitenne

KPN wil zijn belang van 30 procent in Digitenne vergroten. Een vergroting van het belang zou de rentree van het telecombedrijf op de Nederlandse televisiemarkt betekenen. “Ook het doorgeven van signalen is een van de kerntaken van KPN. Vanadaar dat we geinteresseerd zijn in een groter belang in Digitenne,” zegt KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn.

Op aanvraag van het ministerie van Economische Zaken heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit gekeken of er bezwaar zo zijn als het belang van KPN in Digitenne vergroot zou worden. “De Nma zag geen bezwaren. Vandaar dat we nu overwegen ons belang te verhogen. Nu is de minister van Economische Zaken weer aan zet. Hij moet gaan bepalen wat de randvoorwaarden zijn voor het verhogen van het belang in Digitenne,” vervolgt Oudshoorn.

Dat KPN zijn belang in Digitenne wil verhogen heeft er mee te maken dat Nozema heeft besloten niet langer aandeelhouder van Digitenne te willen zijn. Het Financieele Dagblad wist te melden dat minister Brinkhorst van Economische Zaken er naar verluidt akkoord mee gaat dat KPN zijn belang uitbreidt tot 49 procent, maar een dezer dagen wordt een definitief besluit van minister Brinkhorst van EZ verwacht.

Behalve KPN en Nozema zijn ook het NOB en enkele omroepen aandeelhouder in Digitenne. Als KPN zijn belang in Digitenne inderdaad verhoogt, dan verhevigt het de concurrentie met de kabelbedrijven.

Deel dit bericht

1 Reactie

a treur jr

Goed nieuws. Eeven een toelichting op de info. Digitenne weet dat ze zonder extra financiering de opdracht bij het verkrijgen van de DVBT multiplexen, 100% dekking niet kan waarmaken en zoekt dus partners. Talpa en Deutsche Telekom zijn inmiddels langsgeweest. Een dekking van 60%, Randstad grote steden etc., is lucratief voor DVBT. Meer distributie, minder opbrengst. De KPN kan met UMTS DVB-H distribueren over het netwerk wat zij evenals Digitenne verplicht moet aanleggen. Het deel wat niet gedekt wordt door DVBT zal dus door DVBH door de KPN gefaciliteerd worden tegen vergelijkbare kosten voor de eindgebruiker. Een balengrijke motief voor EZ om akkoord te gaan met deze uitbreiding van het belang. KPN geeft dus met dit initiatief aan dat DVB multichannel haar doelstelling is, immers de lobby voor landelijke aanleg van glasvezel, te gebruiken door kabel en KPN is ook nog steeds actief. Zo kan men op elke infrastructuur de concurrentie aan. Zoals benoemd ziet de KPN is doorgifte van RTV signalen als één van haar kernactiviteiten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond