Deel dit artikel
-

Economische malaise helpt financiële nieuwssites

Dankzij de economische neergang hebben financiële nieuwssites in Europa in september flink meer bezoekers mogen verwelkomen. In het Verenigd Koninkrijk alleen al steeg het bezoekersaantal met tien procent in vergelijking met de voorgaande maand.

Dat blijkt uit cijfers van Comscore over september.

In het Verenigd Koninkrijk was Guardian Business de grote winnaar. De zakelijke nieuwssite kende een groei van 141 procent, goed voor 374 duizend unieke bezoekers in de maand september. Sky Money en CNN Money zagen respectievelijk een stijging van 122 en 103 procent in hun bezoekersaantallen. BBC News, de grootste in absoute aantallen, groeide 51 procent naar 2,5 miljoen unieke maandelijkse bezoekers, dat is 800 duizend bezoekers meer dan de voorgaande maand.

In Frankrijk mochten de financiële nieuwssites in september ook rekenen op extra aandacht. Deze categorie groeide met negen procent naar 6,4 miljoen unieke bezoekers. In vergelijking met de zelfde periode vorig jaar is er sprake van een stijging van zeven procent. De snelst groeiende site hier was Boursier.com. Het bezoekersaantal voor deze site steeg met107 procent, in totaal 526 duizend unieke bezoekers in september.
 
In Duitsland was de groei minder sterk, maar nog wel aanwezig. Met drie procent, 4,9 miljoen unieke bezoekers trokken ook hier de financiële sites meer aandacht. Met een groei van 39 procent, 471 duizend bezoekers was Manager-Magazin.de de nieuwssite die de sterkste stijging kende.

Bron foto: annia316 (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

Reinier

TIP: En toen…pakte de Emerce redactie de telefoon en belde IEX, FD en DFT. Vulde persbericht aan met relevante NL informatie, et voila, het bericht is in 1 keer stuk concreter en interessanter…!

Redactie Emerce

Reinier, je bent net wat te snel. Dat is inderdaad waar Emerce mee bezig is voor een volgende stukje.

Frans

Economiche lijkt me geen goed nederlands woord

Marcel Vogels

Tikkie eenzijdig. Weliswaar heb je meer unieke bezoekers, anderzijds verdampt de Online Display inkomsten a.g.v. diezelfde financiele malaise. Tja.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond