Deel dit artikel
-

Internationale groei Zoover door meer community

Zoover presenteert volgende maand sociale vernieuwingen aan zijn websites die schrijvers van recensies nauwer en vaker bij de site moeten betrekken. Hiermee probeert het bedrijf ook de Europese naar zich toe te trekken.

Gebruikers van de site kunnen binnenkort een profielpagina samenstellen. Daarop kunnen ze aangeven waneer ze naar welke vakantiebestemming reizen. "We kunnen reisprofielen matchen met die van anderen die daar dan ook zijn. Maar we kunnen ook reistips geven en attenderen op bezienswaardigheden", zegt Stephan Bosman van Zoover International.

De operationeel directeur van de internationale tak van Zoover doet volgende maand mee aan de start-up competitie van het congres Le Web in Parijs. "Daar zal ik de nieuwigheden ook laten zien."

Sinds vorig september 2007 bouwt Zoover zijn activiteiten buiten de landsgrenzen uit. Dat gebeurt niet vanuit Nijmegen, waar Zoover.nl zit, maar vanuit Utrecht. Eerst ging de site online in België en Duitsland, daarna volgende nog 13 taalgebieden.

Tijdens Le Web hoopt Bosman met zijn presentatie de interesse te wekken van bedrijven uit de buitenlandse reisbranche. "Ik zag al interessante namen op de bezoekerslijst staan. Net als in Nederland proberen we ook elders te partneren met tour operators. Zij mogen onze beoordelingen over hun locaties op hun site zetten. In ruil vragen we of ze hun klanten na de vakantie per e-mail vragen of ze op Zoover een recensie willen schrijven."

De eerste syndicatiecontracten in het buitenland zijn al gesloten, onder meer in België en Frankrijk.

Serieuze concurrentie heeft Zoover in Europa nog niet. Bosman: "Hooguit van TripAdvisor, maar die zijn toch wat meer Amerikaans georiënteerd."

De grootste opgave voor internationale doorbraak is niet het optuigen van een verkoopteam. Aangezien de site valt of staat met de aanwezigheid van goede, actuele recensies zal daar veel aandacht naar uit moeten gaan. "In de zoekmachines scoren we organisch al goed. Bovendien zijn de cijfers van vakantiebestemmingen nu al in alle landen te gebruiken." Geschreven recensies zullen niet handmatig worden vertaald.

Bosman runt de internationale tak van Zoover samen met onder meer Bas Rasker. Rasker was oprichter van reisbureau Jiba, wat later door Sunweb werd overgenomen. In ieder buitenland heeft Zoover een full time country manager. "Ik denk dat we eind volgend jaar in de grotere landen kantoren met tussen de 3 en 5 man hebben." Het Utrechtste kantoor heeft nu 10 man in dienst  

Deel dit bericht

1 Reactie

Huub van Zwieten

Een mooi concept. Je ziet ook op sites als Facebook al veel uitwisselingen bestaan over reislocaties en interesses. Ik vraag me wel af of het niet slimmer is om aan te haken bij bestaande netwerken met internationale ambities. http://Www.mindz.com bijvoorbeeld als het niet lukt met myspace of facebook (omdat die al met de concurrent samenwerken bijvoorbeeld)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond