Deel dit artikel
-

Nieuwe abonnementen mobiel internet Vodafone

Vodafone brengt binnenkort nieuwe abonnementen voor mobiel internet op de markt. Het telecombedrijf verlaagt voor nieuwe klanten alvast de maximum downloadsnelheid van 3,6 Mbps naar 256 Kbps.

Dat bevestigt de het bedrijf tegenover deze uitgave.

De website iPhoneclub signaleert dat Vodafone Nederland de maximum downloadsnelheid gisteren fors verlaagde, bij een gelijk blijvende prijs. In een reactie aan Emerce laat de operator weten dat dat de voorbode is voor nieuwe, snellere abonnementen.

Het betreft hier enkel de internetabonnementen voor mobiele telefoons. De abonnementen voor surfen en mailen met laptops blijft onaangeroerd. Operators hanteren nog steeds verschillende abonnementsvormen voor verschillende draagbare internetapparaten.

Details over de nieuwe abonnementen worden, in de woorden van de woordvoerder, "snel duidelijk". Hoeveel nieuwe abonnementen er op de markt komen, tegen welke prijs en met welke downloadsnelheden zal dan ook blijken.

De nieuwe abonnementen bevinden zich in het spectrum tusen 256 Kbps per 3,6 Mbps.

Met de snelheidsverlaging van gisteren zegt Vodafone zijn productaanbod in lijn te brengen met de producten van de concurrentie. Internet op de telefoon bij KPN kost 9,95 euro, wat een downloadsnelheid geeft van 128 Kbps. Bij Telfort kost 768 Kbps 7 euro per maand en bij T-Mobile kosten 384 Kbps en 1 Mbps respectievelijk 9,95 en 14,95 euro.

Vodafone-klanten die een Blackberry Storm kopen of een Super SIM, bedoeld voor gehackte iPhones, krijgen wel de maximaal haalbare downloadsnelheid. Dat is nu in 90 procent van Nederland 3,6 Mbps.

Uit de recent gepresenteerde kwartaalcijfers van T-Mobile en Vodafone bleek dat deze bedrijven tussen de 5 en 10 procent van hun omzet in Europa realiseren met de verkoop van mobiel internet-abonnementen.

Foto: edans (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Fred

Auw! Jongens, dit is marketingtaal van Vodafone voor een verhoging van de prijzen. Jullie brengen het als een primeur, maar hebben jullie voor het promotionele karretje laten spannen.Ga maar na: 3,6 mbit/s kostte een tientje, nu is het abbo van 256 kbit een tientje. Zelfs als er nieuwe abonnementen komen, zijn die duurder dan de oude. Kan niet anders.En dat er andere abbo's waren, kon je ook al lezen bij Iphoneclub en Tweakers. Daarvoor hoefde ik niet naar Emerce te komen (maar het zag er in de aanhef zo spectaculair uit, dat ik toch doorgeklikt heb). Nou ja, volgende keer beter jongens.

Erwin Boogert - Emerce

Heb je links voor me, Fred?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond