Deel dit artikel
-

Capgemini richt pijlen op cloud computing-diensten

Capgemini heeft dinsdag een een samenwerking aan met Amazon Web Services aangekondigd. Bedrijven kunnen bij Capgemini aankloppen om cloud computing te integreren in hun IT- en bedrijfsstrategie.

Amazon Web Services is een organisatie die via internetwinkel Amazon.com webdiensten, waaronder opslag, computing en online betaalprocessen aanbiedt.

Capgemini richt een Center of Excellence op om vanuit Noord-Amerika, Europa en India klanten te helpen met cloud computing-diensten. De grote bedrijven waar Capgemini zich op richt, kunnen in de loop van de tijd ook rekenen op ook consultancy-, ontwikkelings-, migratie- en back-updiensten in de cloud.

Het nieuwe Center van Capgemini richt zich in eerste instantie op drie cloud-scenario’s: Microsoft Sharepoint ‘in the cloud’, Oracle ERP ‘in the cloud’ en Application Development en Testing ‘in the cloud’. Op het Amazone Web Services-platform zijn deze internetgebaseerde diensten getest.

Bron foto: iowa_spirit_walker (CC)

<!—->

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter van Teeseling

Lijkt me een goede en logische ontwikkeling. Maar ik ben benieuwd of hier iets van over blijft. Een tijd geleden kondigde CAP ook aan Google Apps te ondersteunen. Daar hoor je weinig over. Is de corporate wereld klaar voor cloud computing? Link naar CAP persbericht over Google Apps: http://www.nl.capgemini.com/resources/news/capgemini_integreert_saasinnovatie_van_google_apps_in_desktopoplossingen_voor_grote_ondernemingen/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond