Deel dit artikel
-

Google in de leer bij Procter & Gamble

Google hoopt een stukje af te kunnen snoepen van de advertentie-uitgaven van ’s werelds grootste adverteerder. Ongeveer twaalf Google-werknemers hebben enkele weken geruild van werkplek met personeelsleden van Procter & Gamble. Een deal waarbij de laatste ook wat denkt te kunnen leren van de internetgigant.

The Wall Street Journal meldt dat er met de personeelsruil per bedrijf rond de 12 werknemers op managementniveau enkele weken de plek van hun tegenhanger hebben overgenomen. Zij woonden ook vergaderingen bij waar bedrijfsplannen werden besproken. Geen van beide bedrijven liet eerder buitenstaanders toe op dit niveau.

Voor Google is het een uitgelezen kans om te kijken hoe de multinational, één van de grootste leveranciers ter wereld van huishoudelijke- en verzorgingsproducten, de marketingplannen uitvoert. Procter & Gamble (P&G) spendeert jaarlijks miljarden dollars aan advertentiegelden.

Wellicht kan Google met de samenwerking de eigen producten beter verkopen aan P&G. Hiermee hoopt de internetgigant een deel van de advertentie-uitgaven van P&G naar zichzelf toe te trekken.

Aan de andere kant beseft PG dat er nieuwe generatie klanten meer tijd online doorbrengt dan voor de televisie. Daarvoor is Google de uitgelezen partij om eens in de keuken te kijken. Traditionele media als televisie en print zijn tot nu toe de belangrijkste media waarmee PG zijn zeep en scheermesjes probeert te slijten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marco Hendrikse

Het uitwisselen van medewerkers is hot. Deze week verschenen daarover reeds twee andere berichten in de Nederlandse media. In de Limburgse week van de mobiliteit wisselen 500 werknemers een dag van baan om kennis en kunde uit te wisselen. Organisaties als Sabic en het CBS doen hieraan mee. Ook werd bekend dat Shell en de Rijksoverheid managers uitwisselen. Hier gaat het echter om een detachering van minimaal een jaar. Veel brancheoverstijgende personeelsuitwisseling dus wat de verspreiding van kennis ten goede komt en de arbeidsmobiliteit mogelijk bevordert. Goeie initiatieven!

Eva

Ik ben hier toevallig terecht gekomen. Jammer dat het linkje van de Wall Street Journal niet meer werkt. Zelfs – scheermesjes icm Google nieuws – uit 2008 vind ik interessant!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond