Deel dit artikel
-

Lycos Europe luidt einde in

Lycos Europe houdt op te bestaan in zijn huidge hoedanigheid. Een koper voor het netwerk van Europese websites is niet gevonden. Het portaal sluit zijn deuren en stopt de webhostingactiviteiten. Losse onderdelen als de Deense tak en de shoppingsites worden verkocht. Ook de domeinnamen komen in de etalage te staan.

De verkoop van de losse onderdelen moet Lycos Europe 50 miljoen euro opleveren. Dit bedrag wordt onder de aandeelhouders verspreid. Deze beslissing, zo laat Lycos Europa weten, wordt nog voorgelegd aan de aandeelhouders op de jaarlijkse vergadering die twaalf december plaatsvindt in Amsterdam. De grootste aandeelhouder is Bertelsmann.

Volgens een Duitse krant komen hierdoor tussen de 500 en 700 werknemers op straat te staan.

Er zijn wel gesprekken geweest, onder meer met AOL, United Internet en Tomorrow Focus. Deze partijen vonden de overnameprijs van 200 miljoen euro te hoog. Bepaalde onderdelen zijn al verkocht, waaronder het Tsjechische zoekportaal Seznam.cz en het Zweedse Spray.net.

Internetportaal Lycos Europe, in het pre-Google tijdperk een waardige zoekmachine, heeft een uitgebreid netwerk van Europese websites, dat strekt van Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Engeland tot Nederland, Italië, Oostenrijk, Zweden, Spanje en Zwitserland.

Lycos Europe leed in het derde kwartaal nog 4,6 miljoen euro verlies.

Deel dit bericht

5 Reacties

Gijs

Het verbaast me dat Lycos uberhaupt nog zelf meende te bestaan.Probeer als hosting-klant maar eens bij die club weg te gaan. Ze reageren totaal niet en je moet in de controlpanel al je rekeningnummer aanpassen om een reactie van hun kant te krijgen dat ze niet kunnen incasseren.Ook vrijgeven van domeinen voor verhuizing doen ze niet aan, maar zodra je domeinen zonder lock (.nl bijvoorbeeld) bij ze weghaalt reageren ze standaard met een bezwaar richting bijvoorbeeld de SIDN. Dit is trouwens niet iets van de laatste tijd, maar al minstens een jaar of 3 en ik heb meermalen dergelijke bezwaren voorbij zien komen. .com domeinen verhuizen is echt niet mogelijk omdat ze gelocked blijven. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat met de huidige klanten van ze.

Martin

Het wordt een keer tijd dat deze club opgedoekt wordt.Ik sluit me helemaal bij Gijs aan, na het aanmelden van een incident blijven ze gerust 3 weken in stil zwijgen.Wij waren er 3 jaar geleden zo van af, maar er zijn inderdaad klanten die moeite hebben hun domein vrij te krijgen.

ik

Zwaar gel*l wat hier gezegd wordt. T enige minpuntje wat er aan lycos zit is dat ze duur zijn. En dat com-sites gelockt zijn is dikke bullsh*t want alle sites kunnen gewoon verhuisd worden naar een andere hostingprovider. En dat kan niet als ze gelockt zijn. Mag ook volgens mij niet eens want dan zouden ze in overtreding zijn. Als klant heb je namelijk recht je site ergens anders te mogen onderbrengen als jij dat wil.Als t zo is dat lycos daar moeilijk over doet kan je ze voor de rechter dagen.

Peter

Wie ben jij om andermans ervaringen meteen als gel*l af te doen? Kan aan mij liggen, maar zoals je zelf zegt alleen al een geding in overweging nemen als middel om zeer normale zaken, onderdeel van de dienstverlening, voor elkaar te krijgen is natuurlijk absurd.

Paul Prijs

Mijn ervaringen met Lycos Hosting zijn ook niet positief te noemen. Voor verschillende klanten van ons hebben wij .eu of .info domeinnamenm proberen te verhuizen. Dit is tot op heden gewoonweg niet gelukt door tegenwerking/ondeskundigheid van hun nederlands proberen te spreken duitse helpdesk. Blij dat ze zelf ook tot de conclusie komen dat ze zaken beter niet kunnen doen dan slecht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond