Deel dit artikel
-

EC-besluit tarieven mobiel dataverkeer aanstaande

De Europese Commissie maakt vandaag de prijsplafonds bekend voor sms’en en mobiel internetten in het buitenland. Details over enkele tarieven lekten al uit.

Volgens uitgelekte stukken gaat een sms’je in het buitenland niet meer dan 11 cent kosten (consumentenprijs) en mobiel internet, in de groothandel, niet meer dan 1 euro per megabyte. Dat meldt de International Herald Tribune die, weer, de hand heeft weten te leggen op interne documenten van de Europese Commissie.  

Deze tarieven zijn in lijn met het voorstel uit september 2008 van eurocommissaris Viviane Reding. Het definitieve besluit van de Europese Commissie zal volgens de International Herald Tribune amper tor niet afwijken van de eerdere voorstellen.

De definitieve prijsplafonds en andere nieuwe telecomplannen worden vandaag door gepresenteerd.

De prijs voor mobiel internetten ging afgelopen jaar, onder dreiging van de nieuwe Europese regels, bij verscheidene operators al omlaag. In Nederland betalen KPN-klanten al euro’s minder per buitenlands megabyte. Ook T-Mobile brengt het prijspeil omlaag. Vodafone-klanten die in het buitenland internetten met hun laptop, om hoge rekeningen te vermijden, dag- en maandpassen kopen.

Foto: menlophoto (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Piet

Als reactie zullen onze telecom vrienden zeer waarschijnlijk de data tarieven buiten de EU verhogen, om de misgelopen inkomsten binnen de EU te compenseren. Nadat de EU vorige zomer maximum tarieven voor binnen Europa introduceerde hebben heleboel providers de tarieven voor buiten Europa verhoogt, in sommige gevallen wel met 100%. Typisch operator gedrag !  

bally

waarom moet dat altijd op 1.juli kan dat niet in mei ze stelen tocht al genoeg bij de telekom providers als ik 90 sekonden beld word het 2.minuten vind je het gek dat mobiel internet niet zoo aanslaat met die ziekeleke prijzen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond