Deel dit artikel
-

Marktplaats in zee met Google

Marktplaats gaat samenwerken met Google. Dat gebeurt zowel in Nederland als in het buitenland. Marktplaats gaat de zoektechnologie van Google gebruiken en het gaat het advertentieprogramma Google Adsense gebruiken. Dat hebben beide partijen vanochtend bekendgemaakt.

Aan Marktplaats wordt de zoektechnologie van Google toegevoegd. Google biedt de Marktplaats-gebruiker daaarnaast ook advertentielinks met het  Google AdSense programma op zowel de pagina met zoekresultaten als op de content pagina’s.

Gebruikers die op Marktplaats naar informatie zoeken zullen onderaan de zoekresultaten advertenties zien die relevant zijn bij hun zoektermen. Daarnaast zien gebruikers, tijdens het zoeken naar informatie en vermeldingen op Marktplaats, advertenties die aansluiten bij het thema en de inhoud van de pagina’s.

De overeenkomst geldt voor Marktplaats.nl, maar ook voor de vier dochtersites in Duitsland, Canada, Spanje en Turkije. “Marktplaats- bezoekers hechten veel waarde aan een grote hoeveelheid informatie, producten en diensten”, zegt Frank Crébas, de managing director van Marktplaats. “Hierdoor wordt de kans op het  vinden van datgene wat je zoekt aanmerkelijk vergroot . En tegelijkertijd heeft Marktplaats een extra inkomstenbron.”

“De samenwerking met Marktplaats vergroot het bereik van het groeiend aantal Nederlandse adverteerders dat Google gebruikt. Marktplaats is bovendien de grootste site met rubrieksadvertenties in Nederland”, zegt Omid Kordestani van de verkooporganisatie van Google.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Wat is hier nu echt de nieuwswaarde van? :/Komt er op neer dat Marktplaats, wat al erg commercieel is opgezet, extra advertenties gaat plaatsen op hun site. Weet niet of dit nu postitief te noemen is? 

Carl in t Veld

Ik moedig de centralisatieslag van harte aan. Ik hoop dat de Google-zoektechnologie trouwens wel werkt op de content van marktplaats.nl. Ik hoop overigens op eenzelfde toepassing als froogle.com of een integratie ermee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond