Deel dit artikel
-

DT gaat overstag voor Brussel en deelt netwerk

Deutsche Telekom (DT) gaat een samenwerking aan met tenminste een concurrent op zijn nieuwe internet infrastructuur. Deze beslissing komt nadat de Europese Commissie druk heeft uitgeoefend om andere bedrijven toegang te geven tot het netwerk.

Dat meldt Financial Times.

De Europese Commissie is van mening dat DT’s eerdere plannen om geen concurrenten toe te laten op het netwerk in strijd is met de Europese anti-trustregels.

DT gaat in 2009 met Vodafone werken aan de uitrolling van vdsl-techniek waarbij de maximum snelheid 50 Mb is.

Vodafone zal hiervoor de vdsl-techniek uitrollen in het Duitse Heilbron. DT doet hetzelfde in Würzburg. In beide steden worden rond de 50 duizend huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Beide bedrijven geven elkaar toegang op de aangelegde netwerken.

In de toekomst staat DT open voor samenwerking met andere concurrenten. Al zijn hier nog geen plannen voor bekend gemaakt.

KPN en Reggefiber kregen onlangs nog groen licht van de Nederlandse Mededingingsautoriteit voor de op te richten joint venture tussen eerder genoemde partijen voor de uitrol van een glasvezelnetwerk. Een van de voorwaarden is dat anderen telefoonbedrijven toegang moeten krijgen tot het netwerk tegen een redelijk tarief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond