Deel dit artikel
-

Amazon heeft beste kerstverkoop ooit

De kerstperiode heeft Amazon geen windeieren gelegd. In de veertien jaar dat Amazon het publiek bedient, draaide de online winkel niet eerder zo’n goed seizoen. Veel cijfers om dit ronkende verhaal te kleuren, worden niet gegeven.

De LCD-televisie van Samsung, 52 inch was een van de producten die het meest werd verkocht in deze vakantietijd. De iPod Touch, Acer Aspire One netbook en de Nintendo Wii werden ook grif besteld.

De netbooks zijn duidelijk bezig met een opmars en winnen aan populariteit. De prijzen van laptops staan al onder druk sinds de lancering van de goedkope de XO van het derdewereldproject ‘One Laptop Per Child’.

Amazon verscheepte voor de kerst producten naar meer dan 210 landen. Op de drukste dag in deze periode, 15 december gingen er 5,6 miljoen items de deur uit. Dat waren 72,9 artikelen per seconde. Hoeveel geld hiermee gemoeid was laat Amazon niet weten.

Deel dit bericht

1 Reactie

pieter

hoeveel geld ermee gemoeid zou zijn, die dag? amazon zeg het niet, maar wij kunnen a + b een beetje optellen. iets billijks online bestellen wordt minder billijk door portokosten. moeten we snel denken aan e50 minimaal bij 1 artikel. zo te zien worden er tevens duurdere artikelen verstuurd tot wel e400 of meer. zeg dus gemiddeld e70, zonder statistieken te raadplegen. als we ervanuit gaan dat het merendeel billijke artikelen betreft, kan dit groeien naar e90. dit maal 73 (72,9) maakt e6570 per seconde wereldwijd. ik voeg eraan toe dat dit een minimale schatting betreft. echte statistici zullen een beter getal kunnen aandragen. maar per minuut is dit alsnog e394.220,–. toch eens met blokker gaan praten …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond