Deel dit artikel
-

Telecomproviders niet happig op ‘grensabonnement’

Een grensabonnement waarbij in Duitsland evenveel wordt betaald voor bellen, sms’en en mobiel internetten als in Nederland kan op dit moment nog niet uit. Roamingregels werpen daarnaast juridische obstakels op.

Nederlandse telecomproviders, zo meldt Tweakers, onderzoeken of een abonnement voor mensen in de grensstreek lucratief genoeg is. Op het netwerk van dezelfde provider, onder meer Vodafone is actief in zowel Nederland als Duitsland, betalen mensen die nu bij de grens wonen een hoger tarief wanneer ze overgeschakeld worden op een buitenlands netwerk.

Kamerlid Jos Hessels van het CDA sprak de afgelopen maanden met de providers over een dergelijk abonnement. Zowel Vodafone als T-Mobile opereren in de Duitse en Nederlandse markt.

Vodafone meent dat een grensabonnement op dit moment niet winstgevend is. Wanneer de groep geïnteresseerden voor een dergelijk abonnement groter zou zijn, dan wordt het een ander verhaal.

T-Mobile ziet vooral een juridisch probleem. Volgens de roamingregels mag iemand in het buitenland niet verplicht worden een bepaald netwerk te gebruiken. Enkel een voorkeursnetwerk mag aangegeven worden.

Deel dit bericht

5 Reacties

jack

Ook KPN opereert in zowel de Duitse als de Nederlandse markt (E-Plus).

Ronald

KPN heeft al een extra bundel. Buurlanden. Voor 5 euro extra bovenop je bundel betaal je in ieder geval 0.25 cent per minuut. Bellen en gebeld worden. Dit is speciaal gedaan voor mensen die bij de grensstreken wonen.Deze bundel sluit je af bij een Flexibel abonnement.

Alex van Herwijnen

Vodafone heeft de gratis dienst Vodafone Passport, waarmee je een hoger starttarief betaalt, maar verder gewoon dezelfde kosten als in Nederland. Lijkt me ook wel handig. 🙂

Bart

Transatel heeft een abonnement voor grensbewoners en ieder ander die werkt tussen Nederland, Luxemburg, Belgie en Frankrijk. Ook Yes Telecom heeft zoiets.

Raymond Frenken

Hoog nodig. En dan ook met Belgie, waar KPN eigenaar is van Base. Als grensbewoner kun je in een straal van 10 km rond je huis niet overal tegen een normaal tarief bellen of gebeld worden. En KPN maakt daardoor extra winst. Schandalig!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond