Deel dit artikel
-

PSV TV biedt online ‘dvd-kwaliteit’

Met de streaming technologie van Vusion gaat PSV beelden van het online televisiekanaal in dvd-kwaliteit aanbieden. De getoonde clip hoeft niet te laden of te bufferen. “Een ieder zal begrijpen dat ook in internet daadwerkelijk een high-end distributeur schuilt.”

Snelle beeldwisselingen verlopen zonder kwaliteitsverlies. "Als de consument streaming video op de computer kan bekijken alsof deze achter een Blu-ray of dvd-speler zit, dan zal een ieder begrijpen dat ook in internet daadwerkelijk een high-end distributeur schuilt. Dat is een hele interessante gedachte voor de nabije toekomst van vooral de distributie van sportcontent", aldus Jan Wansink, Manager Vusion EMEA.

De beeldkwaliteit wordt continu aangepast aan de verbinding, waardoor televisiekijken via internet een verbeteringsslag maakt. Nu er ook steeds meer televisies op de markt komen met internetconnecties kunnen kijkers door dit soort initiatieven makkelijker overschakelen van de programmering van de omroepen naar internetportalen.

Zo maakte het Koreaanse LG bekend dat het in Amerika een samenwerking sluit met videoverhuurder Netflix waarbij deze laatste zijn on demand HD-streamingkanaal aansluit op de nieuwe LG-televisies.

Met de WARP streaming technologie van Vusion kan de kijker vooruit spoelen in een clip zonder dat een nieuw fragment geladen hoeft te worden. Als aftrap voor het gebruik van deze technologie heeft PSV een portret gemaakt van middenvelder Ibrahim Afellay, in deze clip zijn ook voetbalbeelden verwerkt. In de toekomst wordt naast de bestaande content op PSV TV ook andere clips aangeboden met de nieuwe streaming technologie.

Deel dit bericht

17 Reacties

Henk

Zucht, maar die techniek bestaat al jaren! Emerce, doe toch eens research voordat er een unieke feature wordt geclaimd… Je kunt met Windows Media, Quicktime en Flash techniek vooruit en achteruit spoelen door een video, en op elke plek inhaken zonder dat dit deel van de video al geladen is. Dat is juist het specifieke aan streaming servers. Zelfs met webservers kan dit tegenwoordig. IIS heeft hier ondersteuning voor Windows Media bestanden en voor Flash is er deze techiek, probeer het zelf: http://www.streamzilla.eu/stroboscope.html

Hans

Pfff inderdaad wat henk zegt oud nieuws trouwens Vusion loopt zowiezo ver achter met alles.

albert

Henk Flash Instant Playback: = fast buffering!   http://seedwatcher.typepad.com/seedwatcher/2008/06/raising-the-vid.html  

Fritsje

@ Albert: niets nieuws dus…

Albert

"het nieuws" beste frits is naar mening vooral de kwaliteit van het materiaal en de dvdachtige toepassingen in de UI.

fritsje

Je moet er zelfs een aparte plugin voor installeren.Als mensen iets niet willen is dat het wel.Vaak kan het niet eens: op school of werk… 

Mark de Jong

Waardeloos… wat nou beeldkwaliteit automatisch aanpassen en snelle beeldwisselingen… onzin! Vraag me terecht af of de redactie het uberhaupt zelf heeft getest en vergeleken met andere partijen die soortgelijke oplossingen aanbieden… En dan ben ik nog niet eens ingegaan op het feit dat je er een aparte player voor moet installeren… Mooie marketingpraat, maar ik heb mijn bedenkingen of dit wel gaat aanslaan… Wij leveren voor grote bedrijven kwalitatieve flashvideo streaming waarin je wel echt 'click&play' hebt. Klikken is echt meteen direct afspelen zonder 'loading' of 'buffering' of whatsoever. We hebben bewezen dat met optimale combinaties tussen netwerk, hardware en software je veel verder vooruit bent dan partijen als Vusion. Of het nu met tabjes en keyframes is of gewoon scrubben in films die uren duren, het is allemaal al lang mogelijk en ZONDER aparte players installeren…

Erik Denekamp

Ik ben het compleet met Mark eens. Deze player is ver achterhaald en maar weinig mensen zullen de moeite nemen een aparte player te gaan installeren als op de meest bestaande en nieuwe computers Flash of WM al is geinstalleerd. Ten tweede zegt men in de inleiding van het artikel dat getoonde clips niet worden geladen of moeten worden gebufferd. Ik werk zelf met een glasvezel verbinding van 50 Up en Down en moest 7 seconden wachten, alvorens ik de video pas kon zien. Als ik kijk naar mijn HD-video's op http://www.video-advertentie.nl >> Demo dan is er GEEN buffertijd c.q. laadtijd nodig en en worden de MP4 video's gelijk getoond (Click&Play). Binnen de video kan er ook normaal worden gescrubt dus vind het hele verhaal, net zoals Mark al aanhaalde, complete WAARDELOOS!!!  Ik begrijp dan ook niet dat de mediamanager bij PSV (bekende naam in medialand waarvan ik de naam even niet zal noemen) erop gekomen is hier mee te gaan werken!!

Jan Wansink

Zo te zien zijn mijn branchegenoten wakker geworden. Ik daag ze hierbij uit te komen met een streaming oplossing die HD720P aankan bij een lijnsnelheid van 1.8 Mb met een maximaal verlies ten opzichte van het orginele signaal van 6 dB. Alle andere streaming oplossingen geven een verlies tussen de 12 en 20 dB tov het orginele materiaal en hebben minimaal 5 Mb streamsnelheid nodig.Vusion?s doelstelling is om 99% van de internetgebruikers een HD ervaring en het gemak van een DVD speler te geven te geven , helaas beschikt niet iedereen over een minimaal 5 Mb of een fiber to the home verbinding.Dus stop met zeuren en kom met een oplossing die hetzelfde of beter is.Jan Wansink, Vusion

Hans

PS Ik ken wel een bedrijf in Nederland die 10 keer beter is dan dit gepruts!

Jan Wansink

@hans; Namen en rugnummers graag, als je dan toch bezig bent doe mij dan gelijk de winnende nummers en kleur voor de lottotrekking van komende week ;-).

Albert

Weinig mensen zullen de moeite nemen een plu in te instaleren. Het tegendeel is waar, 'plug ins' in deze compacte vorm zijn geen enkel probleem als je de benefits maar helder hebt. Er moet wat te halen zijn voor de gebruiker. Premium content is 'zu haben'en dus geen enkel probleem. Als ik jou na het instaleren en een betere kwaliteit en misschien ook wel een wedstrijd, film of episode gratis aanbied, hoe groot is dan de drempel denk je? Stel even je kijkt in redelijk gemankeerde kwaliteit naar live voetbal van de ECV en je krijgt voor de vusion player eenmalig een discount op een ppv en direct significant betere streams. Nog steeds een probleem? Stel dat je de wedstrijd van de week na instalatie van vusion in HD kan kijken, is er dan nog iets van het probleem over? Iedereen maakt iedereen maar wijs dat plugins barrieres zouden opwerpen, dat is echt een achterhaalde gedachte. De praktijk zal het de komende maanden uitwijzen. Ik neem aan PSV wat cijfers met ons zal willen delen.

Erik Denekamp

@Jan Wansink Kun jij ten eerste uitleggen waarom er in het begin van dit artikel gesproken wordt over het feit dat een clip niet geladen c.q. gebuffert gehoeft te worden, terwijl ik 7 sec. moest wachten. Ook als ik scrub door de video, dan moet ik daarna weer wachten. Als ik werk met mijn Flash video's dan hoeft er nergens gebuffert te worden? Ten tweede begrijp ik niet wat je bedoelt met je uitdaging om met een streaming oplossing te komen die HD720P aankan bij een lijnsnelheid van 1.8 Mb met een maximaal verlies ten opzichte van het orginele signaal van 6 dB. Hoe kun je die 6db meten dan t.o.v. het originele materiaal?

Tom Poederbach

Groter onzin heb ik nog niet gelezen. Player is absoluut achterhaald. Kijk eens op een betere porno site dan weet je wat er technisch te koop is in de wereld, die lopen qua techniek altijd voorop en het sterft van de kijkers en toch hapert het bijna nooit en is op players van 640x 360 bere scherp tegenwoordig (detail scherpte) tegelijkertijd kijken er meer mensen naar zo'n site dan dat er naar Nederlands competitie voetbal kijken. We hebben het hier over data pakketjes die verstuurd worden wat er aan de ene kant ingaat komt er aan de andere kant precies zo weer uit behalve als de pakketjes in de verkeerde volgorde binnen komen of niet binnen komen dan hapert het. En ongeacht de afstand wat hier weg gaat ziet er in China mits de paketjes aankomen net zo uit als hier. Wat Db's, wat 1,8 MB ? ik doe het op mijn site voor hetzelfde in een player van 990×556. Source is HD. Overigens HD wat een onzin als je materiaal er uitziet als slecht gencodeerde SD. Mijn player heeft geen scroling (spoelen doe je bij tape) maar beeld ziet er tadeloos uit en streamt zonder probleem op 0,785 Mb. in een player van 640x360Gewoon een kwestie van vakkundig encoderen maar dat kan niet iedereen.Kijk maar op http://www.poederbach.com twee clipjes op de home page en een hele interaktieve showreel vol op poederbach.blip.tv Belangrijk aspect is dat het de kijker worst zal wezen het gaat om zijn idolen en die moeten zonder blocking (groen gras blokt uitermate snel) bekeken kunnen worden en zonder dat het beeld hort of stoot. Ik kan met de Warp player echter niet gelukkig worden, want het laat blocking zien en het streamt voor geen meter. Een gelukje voor jullie het gaat om de inhoud dat wat je ziet dan is de rest bijzaak. Dus waar hebben we het over.

Anja

Of kijk even op http://www.streamzilla.eu/samples.html.Daar staan HD kwaliteit videos op minder dan 1,5Mbps. Gewoon in Flash, Silverlight, WindowsMedia, Quicktime… Het idee van een eigen ecosysteem (codec, player) is achterhaald. De hele markt standaardiseert op MP4.

Albert

Tjonge tjonge zoveel kapteins aan wal. Maar wie doet er nu echte business met al die prachtige playertjes? De concurrentie is hard mannen en vrouwen. Anja als je dan inhoudelijk wil reageren verdiep je dan even in de materie ok?

Erik Denekamp

@ Jan Wansink Jammer dat er geen antwoorden worden gegeven op mijn vragen!Is dat nog mogelijk want ben erg nieuwsgierig hoe je bij bepaalde zaken komt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond