Deel dit artikel
-

Boete voor misbruik MSN-gegevens

SMS-dienstenaanbieder OX-2 International moet 85 duizend euro betalen. De Consumentenautoriteit heeft het bedrijf deze boete opgelegd. De ringtoneboer misleidde consumenten die hun MSN-naam en -wachtwoord op moesten geven om een ‘gratis’ ringtone te ontvangen.

De afgestane gegevens werden vervolgens gebruikt om ongevraagde reclameberichten voor gratis ringtones of prijsvragen te sturen naar mensen uit de contactenlijst van de gedupeerden. Hierbij leek het alsof de mails afkomstig waren van een bekende. De ‘gratis’ ringtone kwam enkel in combinatie met een betaald SMS-abonnement.

Het bedrijf schond hiermee de regels voor het maken van reclame via internet, doordat de ongevraagde e-mails niet herkenbaar waren als reclame en zonder toestemming van de ontvanger werden verzonden.

Affiliate OX-2 International gebruikt vier websites om advertenties te tonen voor de ringtones: realtonekado.nl, jijwint.nl, winps3.nl en Iphonegame.nl.

Klachten die binnenkwamen bij ConsuWijzer, brachten het misbruik aan het licht. In samenwerking met de Opta heeft de Consumentenautoriteit de zaak onderzocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond