Deel dit artikel
-

Aantal digitale tv-kijkers naar de 3 miljoen

Twee miljoen Nederlandse huishoudens kijken via de digitale kabel, een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. KPN’s Digitenne is opweg naar de miljoenste klant.

De branchevereniging van de kabelsector NLkabel meldt dat een van zijn leden in januari de 2 miljoenste digitale tv-kijker aansloot. Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens kijkt via de digitale kabel. De andere helft digitale kijkers doet dat via Digitenne, satelliet of IPTV. Ruim 2 miljoen huishoudes kijkt gewoon nog via de analoge kabel.

KPN heeft zich afgelopen jaren met succes opgeworpen als alternatieve leverancier van digitale televisie. Met IPTV heeft het naar verluidt nog geen 50.000 abonnees, maar met Digitenne vele honderdduizenden.

In zijn kwartaalrapportages maakt KPN geen onderscheid tussen IPTV en Digitenne. Het totaalaantal tv-klanten lag eind september 2008 op 700.000. Dat hield een groei van 69 procent in in een jaar tijd, aanmerkelijk sneller dan de afname van digitale tv in de kabelsector.

De kabelbedrijven proberen tegenwicht te bieden aan de telecombranche door tv te combineren met sneller internet. Nog voor de zomer kunnen de meeste Nederlandse huishoudens beschikken over downloadsnelheden die theoretisch kunnen oplopen tot boven de 150 megabit per seconde. Dat is bijna het tienvoudigde van wat met ADSL-technologie mogelijk is.

Foto: Striatic (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Albert

Dan vergeten de jongens en de meisjes van de kabel even gemakshalve de enorme investeringen die gedaan worden in glasvezel. Theoretisch gezwets van NL Kabel. Nog los van de behoefte, wat moet je er mee. Het fullfilment ligt ergens op 30 tot 60 megabit. So who cares?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond