Deel dit artikel
-

‘Vermogende’ profielensite Elysiants breidt uit

Het sociale netwerk Elysiants, opgericht door Ruud Smeets en Joost Hagesteijn, wil dit jaar vestigingen in 5 wereldsteden openen. Toegang is exclusief: enkel vijfduizend dollar of een persoonlijke uitnodiging opent de deuren.

Anders dan bij Hyves, LinkedIn of Facebook is het moeilijk om lid te worden van de profielensite Elysiants.com. Toch komt de aard van de site in grote lijnen overeen met de gevestigde netwerksites. Door de drempel voor toetreding hoog te leggen, proberen de makers een mate van exclusiviteit van de leden af te dwingen.

"Welke kredietcrisis?"

Hoeveel leden de een jaar oude site heeft, zegt mede-oprichter Ruud Smeets niet. Wel is bekend dat het hoofdkantoor in Curaçao inmiddels bijkantoren heeft in Hong Kong en Amsterdam. Naar eigen zeggen wil Smeets in 2009 vestigingen openen in Dubai, Shanghai, Moskou, Miami en Sao Paolo.

De profielensite richt zich op "mensen die het leven in stijl vieren", oftewel: zij die geen last van de kredietcrisis hebben.

Elysiants biedt net als de gevestigde profielensites basale functies zoals profilering door werk, merk, opleiding en vrienden en het kunnen publiceren van blogs, foto’s en video’s. Onderscheidend is het feit dat van ieder lid wordt bijgehouden hoe actief hij is. Op profielpagina’s wordt ieders ‘engagement level’ getoond. Daarnaast bevat de site een soort magazine waarin leden worden bijgepraat wat hip en opkomend is.

Merken betalen voor exclusieve toegang

Geld wil het bedrijf verdienen door merken, bijvoorbeeld verkopers van reizen, boten en mode-artikelen, tegen betaling toegang te geven tot selecte leden. De zakelijk georiënteerde reissite Dopplr exploiteert zijn ledenbestand op vergelijkbare wijze.

De profielensite uit Curaçao claimt samenwerkingsverbanden met merken als Beyond Resorts, Aston Martin, DQ Vodka, Heineken, Moët & Chandon en Versace.

Elysiants is een variant op de 5 jaar oude rijke-stinkerds-site A Small World. Ook dat is een exclusieve profielensite. De drempel voor toetreding daar ligt echter nóg hoger. Niet iedereen, maar slechts 20 procent van de leden mag anderen uitnodigen om lid te worden. Tegen betaling komt niemand erin. Naar eigen zeggen woont 65 procent van de ASM-leden in Europa. Het totale vermogen van de leden zou boven de 100 miljard dollar liggen. Die ASM-leden organiseerden in 2008 13.000 bijeenkomsten via hun afgeschermde exclusieve digitale hang- en kletsstek.

Oprichters vonden elkaar bij Yahoo

Volgens LinkedIn werkt er 9 man bij Elysiants. Ruud Smeets is oprichter en algemeen directeur. Joost Hagesteijn is mede-oprichter en vervult de functie van commercieel directeur. Het tweetal kent elkaar nog uit de tijd dat ze bij Yahoo Nederland aan Overture (Yahoo Search Marketing) werkten. Smeets was eerder bestuurder bij Newconomy en KPN’s Mediamall, waar naar verluidt 50 miljoen euro werd verbrand.

De financieel directeur van Elysiant, Alexander van der Touw, werkt niet vanuit het tropische deel van Nederland maar vanuit Amsterdam. Hij was eerder financieel directeur bij Media Repuplic.

Foto: perozamurai (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

Lex

Als ik de statistieken opvraag via Alexa.com dan komen ze niet in de top 100.000 van sites voor. Ik vraag me af waar ze al die 'kantoren' van betalen want zelf een kleine site als iCampus.nl is zichtbaar in de statistieken van Alexa.com. Verder wel een goed idee!

Fredriks

Zag vorige week ook http://www.affluence.org voorbij komen. Soort gelijk idee. Vraag mij af of deze doelgroep zit te wachten op een gesloten netwerk?

Diederik

Drie kantoren, 9 medewerkers, geen noemenswaardige traffic volgens Alexa, plannen voor nog eens drie kantoren, een fiasco bij Media Mall achter de rug. Zo maar wat feiten. Vind het knap dat Ruud opnieuw investeerders weet te motiveren zijn dure plannen te bekostigen, en dat in de huidige economie. RESPECT!

bastiaan

Respect inderdaad dat je het voor elkaar krijgt dat de investeeders er steeds maar intrappen en hun geld afgeven. Het idee is natuurlijk al veel vaker en veel beter uitgevoerd door anderen. Helaas zal dit wel weer de zoveelste mislukking worden van Ruud Smeets en een keer moeten investeerders en al die mooie partners van Elysiants toch wel wakker worden.

Stephan

Laten we de CV?s van deze heren eens bekijken: Newconomy (failliet), Overture/Yahoo NL (kantoor gesloten) en Mediamall (failliet). Succesvolle managers!  Idd respect voor het binnenhalen van funding voor een dergelijk gekopieerd model met dit management.

Peter Bakker at Gmail

Wie niet waagt, wie niet wint. Mooi om te proberen.

Koen

Domme investeerders heb je overal en altijd moet brekebeen Ruud Smeets gedacht hebben. Bizar bericht, kantoren in zo wat alle wereldsteden. Ingericht met marmer en bladgoud ongetwijfeld. Is dit een nieuwe internetbubbel in wording?

Rob

Vergeet Scoot niet! Deze gast heeft alleen maar dingen gedaan die zijn mislukt!

Hay

Ruud flikt het weer, knap en treurig!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond