Deel dit artikel
-

Yahoo benoemt opvolger van Jerry Yang

Carol Bartz neemt de plaats in van topman Jerry Yang. Yahoo heeft de vrouw per direct aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter.

Dat maakte het Yahoo dinsdagavond bekend.

Bartz, nu nog bestuursvoorzitter van designsoftwarebedrijf Autodesk, gaf tussen 1992 en 2006 leiding aan het bedrijf. Tijdens haar werkzaamheden als CEO voor Autodesk wist zij de omzet te verhogen van 300 miljoen dollar naar meer dan 1,5 miljard dollar. In die tijd vertienvoudigden de aandelen van het softwarebedrijf. De vrouw vervult daarnaast nog een functie in de besturen van Intel en NetApp.

In november werd bekend dat Yahoo-medeoprichter Jerry Yang opstapte als bestuursvoorzitter bij zijn bedrijf. Yang blijft bestuurder en is net als vroeger weer ‘Chief Yahoo’.

Yang heeft slechts achttien maanden de post als bestuursvoorzitter bekleed, onder veel kritiek als gevolg van het aanvankelijk koppig blijven tegenstribbelen en overvragen bij de overnamepoging van Microsoft vanaf februari 2008.

Yahoo rept niet over een eventuele deal met Microsoft. Steve Ballmer stelde onlangs dat dit het uitgelezen moment is om een overeenkomst te sluiten tussen Yahoo en Microsoft, nu beide bedrijven in een overgangsfase zitten op managementniveau.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond