Deel dit artikel
-

Nederlandse nominaties voor Red Herring

Nimbuzz, I-Wood en Albumprinter zijn genomineerd voor opname in de Red Herring 100, de lijst met ’s werelds meest innovatieve beginnende technologiebedrijven. Tussen de 200 namen prijken de drie bedrijven van Nederlandse bodem.

Grote namen als Google, Yahoo, Skype en YouTube wisten eerder ook door te dringen tot de prestigieuze lijst.

Er zijn 1200 bedrijven uit Europa, Azië en Noord-Amerika geselecteerd om uiteindelijke te komen tot de 200 genomineerden. De Global 100 wordt 16 januari bekend gemaakt.

Albumprinter won eerder de Technology Fast 50 en werd daarmee dit jaar tot het snelst groeiende technologiebedrijf in Nederland gebombardeerd. Het Rotterdamse Nimbuzz, de maker van een programma om gratis te chatten en bellen via de mobiel, wist deze zomer nog 15 miljoen euro aan groeigeld op te halen. Mobiele reclamemaker I-Wood ging er eerder dit jaar vandoor met de grootste ICT-prijs in Nederland, de Broos van Erp-prijs.

Directeur Joris Keijzer noemt de nominatie een ‘fantastische erkenning’. maar zijn kans om te winnen schat hij niet hoog in: "Tijdens het event moet je jezelf presenteren. We hebben besloten er niet heen te gaan omdat we onze aandacht op andere zaken willen richten." Maar de publiciteit en erkenning die de nominatie met zich meebrengt is mooi meegenomen.

Een nominatie voor de Red Herring-lijst is voor veel van de genomineerden al een prijs op zich. Het zakelijk georiënteerde technologieblad Red Herring reikt ieder jaar mondiale en Europese prijzen uit aan de innovatiefste bedrijven in de IT- en internetsector.

Voorgaand jaar wisten de Nederlandse eBuddy, Joost, BackupAgent en OTB door te dringen tot de wereldwijde Red Herring top 100-lijst. Voor de Europese lijst werden zeven Nederlandse bedrijven genomineerd in 2008.

Deel dit bericht

1 Reactie

King Yiu Chu

And the winner is…. Nimbuzz!  http://www.herringevents.com/global08/redherring100.html  :-)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond