Deel dit artikel
-

YouTube komt met televisievriendelijke site

Met de lancering van YouTube for Television, probeert moederbedrijf Google de videodienst nog wat verder de woonkamer in te schuiven. De speciale televisieversie van YouTube toont de filmpjes via de Wii en de PlayStation 3 op de beeldbuis.

Eerder bracht YouTube al een Windows-applicatie op de markt die content van de pc als foto’s, muziek en video’s afspeelt op televisie. Dit maal is een bètaversie gelanceerd van een site die in te laden is via de eerder genoemde twee gameconsoles.

De kijker kan binnen de site die op het televisiescherm wordt getoond simpelweg navigeren met de afstandbediening. De navigatie is speciaal voor televisiegebruik aangepast. Grotere tekst houdt het geheel leesbaar.

YouTube for Television is beschikbaar in 22 landen en in 12 talen. Nederland is een van de landen waar de betaversie is gelanceerd.

Onder meer via AppleTV en op bijvoorbeeld Sony’s Bravia televisies is het al mogelijk om content van YouTube te bekijken op de televisie. Maar weinig van de opties die tot nu toe beschikbaar zijn hebben een webbrowser die toegang geeft tot YouTube. Dat is bij de gameconsoles wel het geval.

In de loop van de tijd hoopt YouTube de nieuwe dienst uit te breiden naar andere consoles of apparaten die beschikken over een webbrowser.

Deel dit bericht

3 Reacties

Tineke

Leuk. Nu mag YouTube gaan nadenken hoe ze geld gaan verdienen.

frank

en jij denkt dat youtube geen geld verdient aan al die advertenties tijdens filmpjes en op de website, ze verdienen hier miljarden mee.

Tineke

Frank: YouTube verliest miljarden aan operationele en datakosten.Ze verdienen bar weinig aan advertenties. YouTube is op dit moment de grootste DotCom bubble die we kennen. Bij de gratie van Google leven ze nog…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond