Deel dit artikel
-

G1 eind januari in Nederland

De G1 van T-Mobile is vanaf 30 januari in Nederland te koop. Mensen die zeker willen zijn van een eigen exemplaar, kunnen het het toestel, dat draait op Googles mobiele besturingssysteem Android, vanaf dinsdag online te reserveren.

T-Mobile onthulde de lanceringsdata voor de Europese uitrol tijdens een internationale persconferentie in Hamburg. In Nederland is het toestel een paar dagen eerder verkrijgbaar dan in Duitsland, waar de G1 vanaf 2 februari in de winkels ligt.

Rond dezelfde tijd komt de smartphone ook op de markt in Oostenrijk, Tsjechie en Polen.

Net als in de Verenigde Staten vekoopt T-Mobile de G1 hier exclusief. Bright meldt dat het toestel gratis is in combinatie met een Relax 300-abonement voor twee jaar, waarbij de maandelijkse abonnementskosten neerkomen op 29,50 euro. Dit is inclusief onbeperkt mobiel internet.

Het goedkoopste abonnement is Relax 100, waarbij het toestel 220 euro kost. Bij de overige abonnementen, Relax 150, Relax 200 en Relax 250, betaalt de liefhebber respectievelijk 70, 40 en 20 euro voor de G1.

T-Mobile brengt het HTC-toestel onder de merknaam G1 op de Nederlandse markt.

Om de lancering van de eerste Nederlandse Android-telefoon cachet te geven, werd er onlangs een competitie uitgeschreven voor ontwikkelaars van software voor mobiele telefoons.

Google ontwikkelde het mobiele besturingssysteem als open source-product. Het Android-platform wordt gezien als directe concurrent van het platform achter Apples iPhone. Beide systemen bevatten een ingebouwde downloadwinkel.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark

De link naar de pagina van G1 moet zijn: http://twurl.nl/bqdevn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond