Deel dit artikel
-

Toekomst Skype bij eBay blijft onzeker

“Het is een goed bedrijf dat zelfstandig opereert. Ik ben onzeker over de synergie tussen eBay en Skype”. Zo zegt eBay-baas John Donahoe dat hij Skype mogelijk wil verkopen. Het belbedrijf boekt inmiddels een jaaromzet van ruim een half miljard dollar.

Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal die eBay gisterenavond presenteerde en de toelichting daarop (download PDF)

Vorig jaar bij zijn aantreden sprak Donahoe reeds zijn twijfels over de waarde van Skype voor zijn e-commerbedrijf uit. De combinatie van eBay, Paypal en Skype werd aan de wereld verkocht als ‘The Power of Three’: handelen, bellen en betalen. In de praktijk bleef Skype echter een buitenbeentje.

eBay stelde de voormalig baas van Marktplaats.nl, Josh Silverman, aan om Skype financieel en technisch op te poetsen. Zijn eerste resultaten zijn hoopgevend.

Skype eindigt het jaar met een totale omzet van 550 miljoen dollar. De omzet per gebruiker ligt ieder kwartaal echter nog steeds stabiel op 36 dollarcent per maand. eBay maakt in zijn kwartaalrapportages echter geen onderscheid tussen geregistreerde gebruikers (nu 405 miljoen) en actieve gebruikers. Het enige teken van de populariteit van Skype is mogelijk het aantal gebruikers dat op enig moment van de dag tegelijk online is. Dat getal kroop afgelopen jaar langzaam naar 16 miljoen.

In de drie maanden tot de jaarwisseling boekte Skype een omzet van 145 miljoen dollar. Dat is 1 procent meer dan het kwartaal ervoor.

Foto: re-ality (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond