Deel dit artikel
-

iPhone blijkt populair voor streaming radio

Duizenden Nederlanders zetten iedere dag niet meer een radiotoestel maar hun iPhone aan om radio te luisteren, ook onderweg.

Dat blijkt uit een inventarisatie door Emerce bij twee providers van streaming audio voor de Apple-telefoon.

Mobilaria, een bedrijf waar Erik de Zwart een belang in heeft, lanceerde afgelopen week Tunin.fm voor de iPhone. Dat is een programma om via Umts en Gprs naar 400 radio te kunnen luisteren.

Dennis Kokkelink van Mobilaria: "Gemiddeld zitten we op 2,29 downloads via iTunes App Store per minuut. Als het goed is, gaan we vandaaag dus over de 33.000 à 35.000 geïnstalleerde programma’s heen. Luistertijden meten we nog niet, dat gaan we doen zodra we een luistertijdensysteem voor ons iPhone-platform hebben gebouwd."

In totaal zijn er via Apple App Store inmiddels 500 miljoen programma’s gedownload.

Jim Souren van Nederland.fm meet al langer de luistertijden van internetradio via het web. Die data verkoopt hij aan omroepen in binnen- en buitenland. Sinds kort heeft hij ook nauwkeurig zich op welke zender hoe vaak wordt aangeroepen en hoe lang men gemiddeld luistert.

Een speciale applicatie voor de iPhone liet Souren niet bouwen."Die komt er ook niet. Onze gebruikers vragen er althans niet naar. Ze weten de weg naar onze site goed te vinden, zelfs al toen hij nog niet eens officieel was gelanceerd".

Uit cijfers van Souren blijkt dat de iPhone-pagina’s in december 220.000 keer werden opgevraagd. De gemiddelde bezoekduur op een pagina, wat ongeveer gelijk staat aan de luisterduur, was 14:50 minuten. De top 5 zenders scoorden aanmerkelijk hoger:

  1. 3FM – 37 minuten
  2. Radio538 – 26 minuten
  3. Radio1 – 36 minuten
  4. Radio2 – 39 minuten
  5. SlamFM – 25 minuten

"We hadden met de site Nederland.fm een in december een nieuw record met 8.756.045 luisteraars, 4.782.339 bezoekers en 577.416 unieke bezoekers. Van de iPhone-pagina openden we ook versies in België en Duitsland en Frankrijk."

Foto: Andybee (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Sjaak

Die metingen zijn volstrekt onbetrouwbaar omdat ze in de browser worden gedaan. De metingen kun je alleen maar betrouwbaar doen op server log niveau.

Fred

Ik kan niet eens langer dan een kwartier luisteren want dan klapt deze app er uit!

Johny

Ben het helemaal met Sjaak eens. Cijfers van Nederland Fm zijn totaal onbetrouwbaar. Als een stream eruit ligt of te veel buffert, dan heeft het radiostation ineens veel meer luisteraars. Ook worden de cijfers niet eerlijk weergegeven. Daar ga je toch niet voor betalen.

Rudolf

Vanwaar dit 'grote' nieuws? Al sinds een half jaar luiter ik naar StreamItAll Radio. Een iPhone app van een NL bedrijfje ben ik achter gekomen. Werkt perfect en staat al maanden lang in de top NL apps. Steun dus liever kleine ondernemers die het van kwaliteit moeten hebben ipv commerciele giganten die het van hun naam moeten hebben

Peter

@ Rudolf:Dat doen ze toch juist met dit iniatief.Tunin.fm oftewel Mobilaria. Is ook een klein bedrijf.Ze hebben een BN-er als uitlaatklep. Maar het is wel een klein bedrijf, die net zoals ieder ander hard voor moeten werken!Graag eerst wat resource doen, voordat je zo nutteloos antwoord post

Natasha

Mensen kunnen makkelijk mijn webradio luisteren op hun iPhone. En idd dit is geen nieuws 🙂 Ik beid het gratis aan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond