Deel dit artikel
-

Tele2 via UPC en Ziggo in analoge televisie

Tele2 Nederland gaat analoge televisie verkopen als aanvulling op zijn digitale diensten. Het bedrijf hoopt tegen het einde van de zomer een scherp concurrerend abonnement op de markt te brengen.

De aankondiging van het telecombedrijf volgt enkele uren op de melding van de Opta dat Nederlandse kabelbedrijven hun netwerken voor derden open moéten stellen. De Europese Commissie steunt de Nederlandse toezichthouder daarin.

Tele2 denkt een grote markt aan te spreken met analoge televisie. Door de opkomst van digitale televisie werd het noodzakelijk dat huishoudens per tv aan digitale decoder aan moesten schaffen. Die noodzaak bestond bij analoge tv niet. Tele2 spreekt met zijn analoge tv-product de huishoudens aan die een tweede of derde tv in bijvoorbeeld de slaapkamer of keuken willen hebben.

"De streefdatum is half september van start te gaan. We gaan analoge televisie via de netten van UPC en Ziggo aanbieden als additioneel product bij ons 3-in-1-product", aldus de woordvoerder.

Tele2 heeft 279.000 abonnees op zijn zogeheten multiplay-pakket, dat internet en telefonie combineert met televisie als derde mogelijke optie.

"We zijn bijzonder enthousiast over deze kans. We verwachten met meer klanten schaalgrootte te kunnen bereiken". Vanaf een zekere hoeveelheid klanten loont het in door te investeren in interactieve televisie.

Hoe duur het analoge tv-aanbod wordt, hangt af van de uitkomst van gesprekken tussen Opta en de kabelbedrijven over het groothandelstarief. Tele2 zegt: "Onze prijs ligt boven het groothandelstarief en onder de prijzen van UPC en Ziggo".

Het wordt niet uitgesloten dat Tele2 analoge televisie in de toekomst ook los van zijn ADSL-diensten gaat verkopen.

Foto: savaman (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Detmer

Bah! Dan blijft het analoog alleen maar langer in stand.Weg met die prehistorische techniek en maak ruimte op de kabel voor digitale aanbod (HD)!

rc

en dat 7 keer? het zit je wel dwars zeg 😛

sjaak

Lekker belangrijk. *gaat weer TV via internet kijken, want kan dan de hele wereld ontvangen zonder dat een kabelaar bepaalt wat je wel of niet kunt zien*

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond