Deel dit artikel
-

Google wil ook computer doorzoeken

Google komt binnenkort met een tool die ook de computer kan doorzoeken. De software daarvoor zou nu ontwikkeld worden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Google lijkt daarmee de dominantie van Microsoft op de desktop te willen doorbreken.

De software van Google is volgens The New York Times binnenkort klaar . De krant en andere media zoals Search Engine Watch baseren zich mede op het feit dat Google onlangs een nieuwe software-pagina heeft gelanceerd.

Eerder lanceerde Google al de Google toolbar en de Google deskbar. Het zoeken in de computer zoals ook Microsoft doet, gaat nog net even een iets verder. Google lijkt ermee te willen zeggen dat het het ook op de desktop gaat opnemen tegen Microsoft.

Ook Microsoft werkt aan uitgebreidere zoektechnologie voor de dektop-pc. Deze zal naar verwachting onderdeel uitmaken van de nieuwe Windows versie Longhorn. Ooit lanceerde Altavista een 'desktop search tool', maar dat werd geen succes. Ook Lycos heeft onlangs een soortgelijke tool gelanceerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul

Hoe maak je het een concurrent moeilijk? Door hem te verslaan op zijn thuismarkt. Eerst e-mail en nu local hard drive search. Een technologie die voor Microsoft onderscheidend moest zijn, wordt nu dusdanig afgezwakt. Ik zeg nu nog de derde klap uitdelen: Messenger search by Google, yeah!! :-))Bron: http://www.dutchcowboys.nl

Frits

Voor een zeer snelle local hard drive search is al geruime tijd het programma Total Commander ( http://www.ghisler.com ) beschikbaar!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond