Deel dit artikel
-

Apple toont als enige groei op telefoonmarkt

Alle fabrikanten van mobiele telefoons verkochten eind 2008 minder apparaten, behalve Apple. Het bedrijf verkocht in Europa 4,4 miljoen iPhones in het laatste kwartaal.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IDC.

Telefoonmakers verkochten in het laatste kwartaal van 2008 aan Europeanen 53,6 miljoen toestellen. Dat zijn er 8,4 miljoen minder dan een jaar geleden, oftewel een daling van 13,6 procent.

Apple toonde als enige groei. Het ziet er naar uit dat het dit jaar de nummer 5-positie van Motorola op de Europese markt overneemt. Motorola zag zijn marktaandeel in 2008 met 55 procent dalen tot 4,2 procent. Dat van Apple steeg met 2.100 procent tot een marktaandeel van 2,3 procent.

IDC constateert dat de Europese markt volwassen wordt. Consumenten beginnen steeds vaker naar nieuwe generaties mobiele telefoons te vragen. Dat zijn de zogeheten smartphones. De verkoop van smartphones ging in Europa harder dan die van ‘normale’ toestellen.

Het aantal verkochte smartphones in west Europa groeide met 36 procent tot een huidig marktaandeel van 17,4 procent.  

Uit cijfers van handelssite Odesk blijkt dat de populariteit van de iPhone aanspreekt bij ontwikkelaars. Een kleine 600 programmeurs schreven zich bij Odesk in als iPhone-specialist. Het aantal opdrachten voor hen verdubbelde in een half jaar tijd. Hun werk, mobiele downloads, verschijnt uiteindelijk in iTunes App Store.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sylvia

Ik ben kennelijk niet de enige die toch een iPhone heeft gekocht al moest ik het wel tegen mezelf verantwoorden. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, want ik ben eigelijk gewoon gek van dat ding. Maar als ik vandaag zou moeten kiezen zou ik redelijkerwijs voor mijn Pretium lijn moeten kiezen en die mobiel gewoon helemaal wegdoen. Ik werk thuis en mijn bedrijf is niet bepaald aan het groeien. Je moet toch ergens bezuinigen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond