Deel dit artikel
-

Flickr met videokiekjes in HD

Gebruikers van Yahoos fotodienst Flickr kunnen binnenkort ook videokiekjes in HD-formaat uitzenden op de site.

Het bedrijf is bezig de ingezonden video’s waar mogelijk om te zetten naar breedbeeld HD. Zo maakt het bekend.

Alle gebruikers van de site, ook de niet-abonnees, kunnen filmpjes inzenden van maximaal 90 seconden en tot 150 megabyte per stuk. Flickr ziet video als ‘bewegende foto’s’, de reden dat er een tijdslimiet aan de werkjes zit.

Abonnees kunnen onbeperkte hoeveelheden HD-filmpjes inzenden. Gratis gebruikers hebben te kampen met limieten. Foto-animatiedienst Animoto werkt op vergelijkbare wijze.

Niet enkel de gebruikers van Flickr.com krijgen de vernieuwing te zien. Ook externe ontwikkelaar die software of diensten schrijven rondom de Flickr API kunnen de HD-optie gaan gebruiken, bijvoorbeeld om mobiele video-uploaders te maken of verfijnen of om een zoekmachine te maken die louter Creative Commons HD-video’s indexeert.

Een andere optie is de videobeelden die van GPS-data zijn voorzien op digitale landkaarten te plotten. Google doet dat sinds kort met foto’s. Het zoekbedrijf neemt kiekjes uit Panoramio.com over op Google Street View, de dienst die bijna meter voor meter laat zien waar een Maps-gebruiker zich bevindt.

Flickr.com heeft maandelijks circa 25 miljoen unieke bezoekers.

De API van Flickr behoort tot de 3 meest gebruikte onder digitale bouwvakkers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond