Deel dit artikel
-

Lancering Blyk Nederland uitgesteld

De mobiele aanbieder Blyk stelt de lancering in Nederland uit. Het bedrijf is bezig met een internationale heroriëntatie van zijn activiteiten en positie op de telecommarkt.

“Er zijn veel mobiele operators uit Europa en Azië die belangstelling hebben voor ons bedrijfsmodel. Daarom onderzoeken we hoe we met hem kunnen samenwerken. Wij hoeven zodoende niet per land een operator op te tuigen, zoals we in Engeland deden, maar kunnen ons volledig richten op adverteerders, ons merk en consumer profiling”.

Dat zegt Eric Kip, directeur van Blyk Nederland, in een vraaggesprek met Emerce.

In de nieuwe constellatie wordt per land een exclusieve samenwerking gesloten met een operator. De telecomaanbieder zorgt helemaal voor de technische infrastructuur en klantrelaties. “Dat stelt ons in staat om Blyk sneller internationaal uit te rollen”. De partijen delen de reclame-inkomsten.

Blyk zou in Nederland zijn MVNO-diensten via het netwerk van Vodafone aan gaan bieden.

Het bedrijf onderzoekt in Nederland opnieuw met welke operator het gaat samenwerken. Wanneer Blyk in Nederland van start gaat, staat nog niet vast. Van afstel is echter geen sprake volgens Kip.

Blyk is een mobiele telecomaanbieder voor jongeren tussen de 16 en 29 jaar. Nadat ze online persoonsinformatie hebben gegeven, ontvangen ze per sms en mms reclame op hun telefoon. Het bedrijf streeft ernaar die reclame bij het interesseprofiel van zijn leden te laten passen. In ruil daarvoor ontvangen de bellers gratis belminuten en sms’jes. Hoeveel dat er in Nederland zullen zijn, wordt nog bepaald.

In Engeland heeft Blyk ruim 200.000 geregistreerde leden. Hoeveel van hen actief gebruiker is van de prepaid SIM-kaart is niet bekend. Kip: "Daar hebben we ruim 2.000 campagnes gedaan. Die hebben gemiddeld een response ratio van boven de 25 procent". In Nederland heeft het bedrijf toezeggingen adverteerders uit de reiswereld, de muziek-, sport- en filmindustrie en sportmerken.

Blyk is begin 2006 opgericht en heeft 70 miljoen euro in kas van investeerders om het bedrijf op te bouwen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ruben

Dat is nu volgens mij de derde keer, eigen bronnen binnen blyk hebben mij verteld dat Blyk tot het minimale bezetting van het bedrijf over gaat. Hierbij komen vele managers functie's te vervallen.Zelfs manager die waren aangenomen en dit hier melden zijn recent ontslagen. En al die jongeren zitten maar hier te wachten…. http://blyktelecom.hyves.nl/  Ruben van Diermen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond