Deel dit artikel
-

Zwitsers digitaal kluizenbedrijf overgenomen

Nog geen half jaar na de officiële lancering van het bedrijf Wuala verkopen de Zwitsers hun onderneming al aan LaCie.

Hoeveel LaCie, gespecialiseerd in bouw en verkoop van harde schijven, betaalde voor het jonge bedrijf is niet bekend gemaakt. Wuala blijft in Zwitserland en beoogt zijn personeelsbestand en daarmee zijn opslagdienst snel uit te breiden.

Het wetenschappelijk gestoelde Wuala biedt computergebruikers technologie om op slimme, veilige wijze persoonlijke gegevens extern op te slaan. Dat gebeurt op de harde schijven van andere Wuala-gebruikers.

Iedere gebruiker stelt ruimte op zijn computer aan anderen te beschikking. Wuala’s software knipt de backup-data op in blokjes, versleutelt die en verspreidt ze via internet naar de computers van anderen. Dit mechanisme is bekend als p2p-technologie, maar wordt niet gebruikt voor distributie van bestanden, zoals bij BitTorrent, maar voor externe opslag.

Gebruikers kunnen tot 1 gigabyte gratis elders opslaan, op de computers van hen onbekende derde partijen.

Eind oktober 2008 nam hostingbedrijf Rackspace de starter JungleDisk over. JungleDisk heeft zelf geen enkele server, maar koopt opslagcapaciteit in bij Amazon S3. Net als voor LaCie is deze overname voor Rackspace stap naar een nieuw, online werkveld.

Foto: danielsphotography (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond