Deel dit artikel
-

Twitter draait geldkraan een slagje open

Chatdienst Twitter begint de exploitatie van zijn immense bereik. Het maakt reclame voor derden in de rechtermarge van de profielpagina’s. Daarnaast vangt het een omzetdeel van een Twitter-campagne van Microsoft.

Sinds een aantal dagen stuurt Twitter via zijn site verkeer naar diensten van anderen. In eerste instantie verwees het reclameblok naar Twitters eigen zoekmachine, nu gaat de link naar de site van een derde partij: iPhone-software Tweetie.

Tweetie betaalt niets voor de reclame, maar het ziet ernaar uit dat Twitter een niet-indringende manier heeft gevonden om geld te verdienen aan zijn miljoenenpubliek.

 

Waar Twitter wel geld aan verdient, zij het ongevraagd, is een Twitter-campagne van Microsoft. Het softwarebedrijf betaalt online reclamebedrijf Federated Media een onbekende som geld voor de bouw en onderhoud van ExecTweets.com. FM-baas John Battelle zegt: ”We vonden dat Twitter moest delen uit die inkomsten”.  

ExecTweets is een site die louter de berichten van twitterende top managers laat zien. Federated Media legt uit: “Het is een real time middel om ’s werelds succesvolste zakenlieden te vinden, volgen en met hen te kletsen”. Microsoft stelt zich op als facilitator van communicatie en discussie. Tegelijkertijd brengt het bedrijf topmanagers in contact met potentieel nieuw personeel of zakenpartners.

Onder de geprofileerde twitteraars op ExecTweets bevinden zich personen als Richard Branson, Joi Ito, Werner Vogels, Steve Case, Tim O’Reilly en John Battelle.

Het bedrijf Twitter zoekt blijkens deze reactie niet zelf naar bronnen van inkomsten, want verwijst belangstellende door: “Als je eigenaar van een groot merk bent en een sociale media wil ervaren, zoek dan contact met Federated Media. Wij richten ons op de ontwikkeling van onze techniek”.

De leiding van het chatbedrijf heeft geen haast om een sluitend bedrijfsmodel in werking te brengen. In februari sloot het zijn derde financieringsronde af en haalde 35 miljoen dollar uit de markt.

Deel dit bericht

1 Reactie

DonQuichotte

Mooi te zien dat een bedrijf als Microsoft, dat probeert jaren vooruit te denken, gewoon wordt ingehaald door 2 gasten met een leuk en simpel idee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond