Deel dit artikel
-

Bol wederom publiekslieveling bij Thuiswinkel Awards

Bol.com is de grote winnaar van de Thuiswinkel Awards. De gedoodverfde winnaar mocht in twee categorieën op de steun van het publiek rekenen en werd uitgeroepen tot ‘overall winnaar’.

De publieksprijzen zijn per categorie onderverdeeld in groot en klein. Bedrijven die jaarlijks één miljoen euro of meer omzetten of langer dan vier jaar bestaan, vallen worden bestempeld als ‘groot’.

Bol.com mocht donderdagavond in de categorie ‘Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games’ de publieksprijs in ontvangst nemen. De kleine tegenhanger in deze categorie die ook met een publieksprijs naar huis ging is 123luisterboek.nl. De kleine webwinkel Label54 werd net als Bol.com uitgeroepen tot ‘overall winnaar’.

In de categorie ‘Consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur & telefonie’ werd alleen Bol.com tot winnaar uitgeroepen. Hier viel geen kleine webwinkel in de prijzen.

Vakprijzen gingen naar Wehkamp, Luisterrijk.nl en Eco-Ligisch.nl. Wehkamp kreeg van de vakjury de ‘Thuiswinkel Award’ uitgereikt. Violgens de jury had Wehkamp ‘een groot risico genomen door het primaire distributiekanaal drastisch te reorganiseren’. De groeicijfers zouden aantonen dat de klant dit waardeerde.

Luisterrijk.nl won de ‘Innovatie Award’. De jury kende deze prijs toe omdat Luisterrijk.nl de consument een gebruikersvriendelijk alternatief biedt voor Digital Right Management. De ‘Starter Award’ was voor Eco-Logisch.nl. Het ‘multichannel- en het community-idee’ zijn op deze site volgens de jury goed uitgewerkt.

Dit jaar bleven er van de meer dan 190 aanmeldingen 51 genomineerden over. In totaal zijn er 173.393 beoordelingen door het publiek ingevuld.

Deel dit bericht

2 Reacties

Vic Willems

En dat ondanks de prijzen voor het Engelstalige boek die Bol kunstmatig hoog houdt. Amazon.com is meer dan helft goedkoper!

Rick

Onbegrijpelijk. Af en toe doe ik nog weleens een poging, maar meestal ben ik snel weer weg. Een zwakke imitatie van Amazon, met slechts een fractie van de informatie (waar vaak ook nog eens geen hout van klopt) en functionaliteit. De prijzen zijn ook nog een keertje hoger (op alle fronten, niet alleen Engelstalige boeken waar werkelijk ridicule prijzen voor worden gevraagd), maar ook DVD's, electronica etc) dan elders, en als klap op de vuurpijl weet Amazon vanuit de UK en Duitsland sneller te leveren dan Bol. Overigens is dat laatste een algemeen verschijnsel. Veel Nederlandse webwinkels lijken te denken dat als het geld eenmaal binnen de service niet zo nodig meer hoeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond