Deel dit artikel
-

YouTube Duitsland blokkeert muziekvideo’s

Google blokkeert muziekvideo’s op YouTube in Duitsland. Door gesteggel over muziekrechten met de organisatie die deze int voor artiesten en componisten, ziet de dochteronderneming van Google zich hiertoe genoodzaakt.

Het contract met de Duitse organisatie die het geld voor muziekrechten ophaalt, GEMA, verliep eind maart. Beide partijen kwamen niet tot een overeenkomst over het kostenplaatje rondom de muziekrechten.

De clips van de artiesten die door GEMA vertegenwoordigd worden, worden voorlopig vergrendeld.

Voor Google is de prijs die GEMA vraagt veel te hoog en is in de overeenkomst niet precies duidelijk welke video’s er allemaal onder vallen. Begin maart zette YouTube om dezelfde redenen het geluid bij videoclips op de Britse versie van YouTube nog uit. Reden hiervoor was een conflict met de rechteninner Performing Rights Society for Music. Google wilde minder afdragen aan muziekrechten, de tegenpartij zag graag meer geld.

De prijzen die GEMA eist zijn volgens Google zelfs vijftig keer zo hoog als de muziekrechtenorganisatie in Groot-Brittannië vroeg. Dat betekent dat Google, zo stelt het bedrijf in een verklaring, omgerekend vijfhonderd euro moet betalen voor een cd, zonder duidelijk te weten welke nummers er op de cd staan.

Deel dit bericht

1 Reactie

tito

Dat betekent dat Google, zo stelt het bedrijf in een verklaring, omgerekend vijfhonderd euro moet betalen voor een cd, zonder duidelijk te weten welke nummers er op de cd staan.

dan heb je wel een cd met gouden randjes 😛

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond