Deel dit artikel
-

‘Google heeft een oogje op Twitter’

Google zou in onderhandeling over de overname van Twitter. Enkele maanden geleden wees Twitter het aanbod van Facebook nog af. De sociale netwerksite was bereid een half miljard dollar op tafel te leggen voor de microbloggingdienst.

Dat meldt weblog TechCrunch op basis van twee anonieme bronnen. Volgens het weblog is Twitter waardevol voor Google vanwege de content die de microbloggingdienst verzamelt. Het geeft de toegang tot een real time database en een goede zoekfunctie om deze informatie boven water te halen, search.twitter.com. Deze laatste is afgelopen zomer nog door Twitter binnengehaald.

Twitter-oprichter Biz Stone was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Een andere bron meldt aan TechCrunch dat de twee partijen samen zouden werken aan de ontwikkeling van een real time zoekmachine.

Meer mensen gebruiken Twitter om over merken te praten. De merken op hun beurt kunnen de informatie gebruiken om feedback te krijgen.

Het prijskaartje dat de sociale netwerksite aan Twitter hing, zou deels uitbetaald worden in overgewaardeerde Facebook-aandelen. Mocht Google deels in aandelen willen betalen, dan zou dit een ander verhaal zijn.

Deel dit bericht

8 Reacties

DannyK22

Volgens RTL Z heeft Google 250 miljoen over voor Twitter

grommel

Opvallend dat Google eerst Jaiku heeft gekocht en geliquideerd en nu op jacht zijn naar Twitter.

Roel

250 miljoen!!! As dat geen liefde is.  Op http://www.branddating.nl denken ze er anders over. Daar komt deze combi amper voor.

Stefan

Het verbaast mij niks. Wat heeft Google laatst zelf nog opgezet dat succesvol is? Het is kopen, kopen, kopen. Wel grappig dat ze eerst Jaiku kochten en nu dus de jacht maken op Twitter. If you can't beat them, buy them.

Robert

't verbaast mij zeer dat er juist in deze tijd zoveel wordt geboden voor gekwetter van de bovenste tak. Ik volg twitter enige tijd, maar de toegevoegde waarde is me nog steeds onduidelijk. MIsschien dat iemand me concreet kan vertellen hoe dit platform > 500 mln waard kan zijn?

Guus

@Robert. De waarde is moeilijk te becijferen maar dat die groot kan zijn is duidelijk als je vaststelt dat het Twitter gekwetter steeds meer SMS gekwetter vervangt. Daar gaat op jaarbasis 130 mlrd in om, en is zwaar winstgevend voor alle telecom operators. De telecom operators zijn erin geslaagd om van SMS, toen bleek dat de consument ermee weg liep, een interessante business te maken. Ik denk dat Google met Twitter een kans maakt dit ook voor elkaar te krijgen, niet via de telefoonrekening maar b.v. op basis van advertenties.

Andrew

@Guus, RobertDe waarde van Twitter ligt hem in het feit dat het feitelijk een "real time" search engine is. Wanneer er bijv. een ongeluk plaats vind, is Twitter er meestal als eerste bij. Dit in tegenstelling tot google/andere nieuwsbronnen.. Het search-gedrag van mensen shift gaandeweg van typisch zoekmachine gebruik naar social media-achtige search.

Marnic

Google begint een beetje mijn sympathie te verliezen.Net als Adobe kopen ze alle concurrenten op en heersen ze over een monopolie. Maakt niet uit denk je dan? Wel, zonder concurrentiedruk zal een service zich niet verder ontwikkelen. Nieuwe initiatieven krijgen haast geen kans meer om nog maar te kunnen beginnen. Dus neen Google, wordt partner geen heerser.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond