Deel dit artikel
-

Service2Media ontvangt investering

Service2Media, de leverancier van mobiele mobiele applicaties, heeft geen last van de crisis. Integendeel: participatiefonds Private Plus Fund steekt geld in de onderneming om de internationale expansie een extra zet te geven.

De ‘substantiële investering’, over exacte bedragen worden geen uitspraken gedaan, wordt voor een deel gestoken in het aantrekken van meer salesmensen die de applicaties over de grens moeten gaan verkopen.

"We hebben al een kantoor in Engeland en zijn actief op de markt in Spanje en het Midden-Oosten. Met de investering gaan we ons netwerk verder uitbreiden. Dat wat wij in Nederland hebben gedaan, is ook interessant in het buitenland", aldus Geert Kolthof, CEO van Service2Media.

Kolthof meent dat Nederland voorop loopt als het gaat om de ontwikkeling van mobiele applicaties: "Helemaal als je het vergelijkt met de rest van Europa.  We zijn ver vooruit op het gebied van mobiele applicaties. Dat komt natuurlijk deels door de goede infrastructuur in Nederland, met de goede 3G-dekking."

Een complete verrassing was de investering niet. Kolthof ziet gouden tijden voor de markt waar zijn bedrijf actief in is: "Mobiele applicaties komen echt van de grond. Het is een enorme groeimarkt. Daar moet je nu van profiteren, dus de investering heeft een goede timing."

Service2media tekende eerder voor de applicatie van een Nederlandse bank, Rabo SMS betalen. En dat is ook één van de ontwikkelingen die hij in de gaten houdt: mobiel betalen. "Een deel van de investering wordt gebruikt voor verdere productontwikkeling. Vergeet de NFC-technologie niet. Daarmee kan de consument betalen in winkels en bij concerten met de mobiele telefoon. Die ontwikkelingen gaan verder. Voor onze klant is een transactie natuurlijk interessanter dan CPM", aldus Kolthof.

Andere klanten van Service2Media zijn onder meer De Telegraaf, Publieke Omroep, ilocal, Hyves, Schiphol, NS,  KPN en CCN.

Deel dit bericht

19 Reacties

Piet-Hein

applicatieboer? Gezien hun succes lijkt me dat ze een iets betere titel verdienen.

Jannemiek

@Piet-Hein,  Je hebt gelijk, zeker ook ter verduidelijking van de kop. Ik heb het inmiddels aangepast.

Hans

Op de website van de investeerder LAB Venture Capital staat dat ze 1.3 Miljoen euro investeren oftewel een ?substanti?le investering'.

mark

Jannemiek, je moet je huiswerk overdoen. Er is nooit in valuta geinvesteerd door Lab Ventures in Service2Media dat inmiddels zelf bijna failliet is. Norman Kleine heeft een casino in Suriname, ex-aandeelhouder Ginus Tiemessen sleept het bestuur van Lab voor de rechter en er zitten nog meer vrolijke zaken aan te komen. Verder is de Publieke Omroep overwegend klant bij WeComm en is de Service 2Media oplossing voor de Rabobank eenmalig en eindig. Leuk zo'n promotioneel stukje. wat kost dat nou dezesdaags?

Jannemiek

@MarkIk heb gisteren gebeld met Geert Kolthoff van Service2Media en het lijkt mij dat hij geen verhalen de wereld instuurt over investeringen die niet kloppen. Zojuist had ik hem nog even aan de telefoon om jouw beweringen voor te leggen. Wat betreft de investering, die is gedaan in harde valuta, zo verzekert hij.De rest van de opmerkingen, Kolthof en ook ik, zijn benieuwd waar je die vandaan haalt.

Adri Ulfman

Gefeliciteerd mannen.  Jullie verdienen het met jullie praktische en doelmatige aanpak.Met Sport2Mobile en andere 2Mobiles hopen we nog lang samen verder te ontwikkelen. Vergeet bij internationaliseren EurAzie svp niet!

andreas

Jannemiek dat wat Mark beweert is in de markt al wat langer bekend. Misschien moet je ex-directeur van Lab Ventures Andre Ten Bloemendaal nu bij UCD is interviewen? Of check dit verhaal bij de genoemde Ginus Tiemessen. Uiteraard zal Geert Kolthof dit niet zelf bevestigen na dit artikel.

andreas

Ik ben toch bang dat dit verhaal van Mark inderdaad waar is. Ik heb het ook even gechecked maar Lab Ventures is op sterven na dood. Allen Unico Glorie zit zijn tijd er te verdoen. NPO zit zowel met NOS als met fragment gemist bij WeComm punt

nieuwsgierig aagje

Kunnen we concluderen dat gezien de huidige berichten in de pers de berichten van oa Andreas toch echt kloppen? En wat betekent dit dan voor Service2Media?

Andreas

Jannemiek, wordt tijd voor een kleine update denk ik? Curator lab/teg op weg naar service2media investeringen. Of niet en dan klopt het verhaal over de papieren transactie weer. 🙂 succes!

Albert Treur

Ben eigenlijk toch wel benieuwd hoe het werkelijk zit. Gaat de curator van TEG de aandelen van Service2Media (terug)verkopen of is er inderdaad sprake van een fake transactie zoals Marcel eerder suggereerde.

Albert Treur

Uh Mark bedoel ik…

Geert Kolthof

De feiten: Een van de investeerders in Service2Media, Lab Venture Capital, is in opspraak geraakt door het faillissement van TEG. Lab is in 2007 in Service2Media gestapt als investeerder en heeft destijds 1.3m euro in cash geinvesteerd in Service2Media. Sinds deze investering zijn we fors gegroeid met mooie internationale klanten. Dit succes is ook door de markt erkend met het winnen van onder andere de Deloitte Rising Star 2008 Award en de Red Herring 100 Europe Award. De jury's van beide prijzen hebben inzage gehad in onze cijfers en resultaten en waren daar blijkbaar van onder de indruk. Onder meer dankzij deze prijzen heeft een groot aantal investeerders ons benaderd en hebben we in oktober 2008 besloten om ons bedrijf nog meer internationaal te versnellen en extra geld aan te trekken. Dit is gelukt en in april van 2009 is Newion Investments ingestapt, voor ons de meest aantrekkelijke partij. Bij deze transactie heeft het management zelfs een deel van de aandelen van Lab teruggekocht. Op dit moment is Lab Venture Capital niets meer dan een aandeelhouder van een beperkt minderheidsbelang en is het management de grootste aandeelhouder. Er zijn geen uitstaande leningen e.d. van Lab naar Service2Media. Als Lab failliet wordt verklaard (dat is nog niet gebeurd) dan zal de curator niets anders kunnen dan de aandelen verkopen. Aangezien wij een BV zijn hebben de bestaande aandeelhouders dan een voorkeursrecht.

Albert Treur

Thanks Geert, (vooralsnog) helder. Komt nog wel een faillisementsverslagje ter inzage. Lab gaat op zeker failliet verklaard worden.

mark

Beste Geert, natuurlijk vertel je het verhaal zoals hierboven. Ik denk echter dat ik Albert volg en het faillisementsverslag er binnenkort op na zal slaan. Het is toch echt anders als je hierboven schetst.

Bernard

Als een bedrijf failliet gaat dan hebben bestaande aandeelhouders in een BV niet meer rechten. Degene die het meest biedt voor de boedel krijgt het. Daarom is er een curator, om zoveel mogelijk geld uit een faillissement te krijgen. Nu failliet dus.

Ed

Ik vind het knap dat bedrijven als service2media er zo op los beuken en investeerders en klanten binnen halen. De kwaliteit van de applicaties is namelijk ver beneden peil net als bij een aantal branche genoten als bijv. Sharewire. Als ik dan kijk naar Appie van bijv. Icemobile, of enkele apps van kleinere toko's of zelfs 1mans zaakjes, hoe krijgen ze het dan toch zo ver geschopt?Je wilt toch waar voor je geld als klant? En je bent toch niet blind? Knap staaltje verkoop kunst en ondernemerschap denk ik dan maar….

Jans

In het persbericht wordt gezegd dat s2m de Rabobank sms apllicatie heeft gebouwd. Voor zover ik weet heeft Chess (www.chess.nl) deze betaalengine gebaseerd op Minitix volledig gebouwd en s2m alleen maar een frontend/app. Zie graag een reactie van Rabo in deze.

Andreas

Service2Media heeft het faillissement van haar investeerder Lab Ventures aangevraagd. Dat is op 16 juli jl. uitgesproken. De curator heeft een onderzoek ingesteld. Vreemde constructie zeker nu Service2Media bij ex-investeerder en Lab Venture bestuurder Rick van der Boog via Ajax wederom een klus heeft binnengehaald.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond