Deel dit artikel
-

Grote bedrijven richten Nederlandse rfid-stichting op

Grote bedrijven, waaronder Accenture, HP, KPN, Philips, Rabobank, SAP en Schuitema richten de stichting RFID Nederland op. Daarnaast participeert de Erasmus Universiteit in de stichting met onderzoek naar toepassingsmogelijkheden. Doel: het onderzoeken van de toepassingsmogelijkheden van rfid.

Het toepassen van de nieuwe rfid-chips, die via radiosignalen automatische identificatie mogelijk maken, heeft grote gevolgen voor zowel consumenten als het bedrijfsleven, zo stellen de oprichters van de rfid-stichting.

“RFID kan het bijvoorbeeld mogelijk maken om goederen te volgen van de fabriek tot de kassa in de winkel. Ook kunnen producten worden beveiligd om winkeldiefstal te bemoeilijken. Met als doel de ontwikkeling van dergelijke toepassingen te stimuleren en Nederland een voortrekkersrol te geven op dit gebied, richten grote bedrijven, waaronder Accenture, HP, KPN, Philips, Rabobank, SAP en Schuitema de Stichting RFID Nederland op,” zo staat in een toechting.

Formeel wordt de stichting op 9 juni 2004 opgericht. Voorzitter van de stichting wordt Cor Molenaar, die buitengewoon hoogleraar eMarketing Erasmus Universiteit. Directeur wordt Henny Hurkens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond