Deel dit artikel
-

Beursgang voor Websidestory

Webstatistieken-bedrijf Websidestory maakt zich op voor een beursgang. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Met de beursgang wil het bedrijf bijna 60 miljoen dollar ophalen. Het Europese hoofdkantoor van Websidestory staat in Nederland.

In het jaar 2000 wilde Websidestory ook al naar de beurs, maar een beursgang werd toen op het laatste moment afgeblazen.  Toen wilde Websidestory 57,5 miljoen dollar ophalen met een beursgang, maar zes maanden de ongunstige marktomstandigheden gooiden roet in het eten. Onder de 500 klanten van Websidestory bevinden zich grote bedrijven zoals Walt Disney, Cisco en Federal Express.

WebSideStory werd in 1996 opgericht. Vorig jaar maakte het een verlies van 1,9 miljoen dollar op een omzet van 16,4 miljoen dollar. Afgelopen kwartaal wist het zelfs een winstje te behalen van 141,000 dollar op een omzet van 5 miljoen dollar.

Het bedrijf is van plan om met het geld van de beursgang bestaande aandeelhouders uit te kopen en de rest te gebruiken als werkkapitaal en om te investeren in technologie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond