Deel dit artikel
-

Samenwerking Thomson en The Mediator Group

Het Nederlandse onderdeel van Thomson NETg, een wereldwijd producent van e-Learning content heeft een definitieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met The Mediator Group. Dat hebben beide bedrijven maandag bekend gemaakt.

Het Nederlandse bedrijf gaat e-learning content van Thomson NETg, samen met haar bestaande leeroplossingen, aanbieden aan overheids-, onderwijs-en gezondsheidszorginstellingen in ons land. De overeenkomst is kennelijk een definitieve want The Mediator Group maakte al eerder gewag van de overeenkomst met Thomson.

The Mediator Group is een Nederlandse organisatie gespecialiseerd in het vernieuwen van leren door het inzetten van geïntegreerde leervormen. Dit wordt gedaan door de zogenaamde didactor methodiek waarin het open source softwarepakket  Didactor is geïntegreerd. De didactor methode is een werkwijze waarmee e-learning in een opleiding kan worden opgenomen. De didactor methode bestaat uit services  zoals didactische consultancy, opleidingen, software implementaties en content creatie.

Door de methodiek van Didactor te combineren met de e-learning content van Thomson NETg ontstaat volgens beide partijen een effectieve leeroplossing voor marktsegmenten waar e-learning tot voor kort moeilijk toegankelijk was. Daarbij gaat het om de  gezondheidszorg, de overheid en het onderwijs. Deze segmenten zijn van oudsher de doelgroepen waar The Mediator Group zich op richt.

De door The Mediator Group gepropageerde open source technologie is volgens het bedrijf met name geschikt voor deze doelgroepen omdat er geen licentie- en  aanschafkosten aan verbonden zijn waardoor het innovatiebudget optimaal kan  worden besteed aan het integreren van e-learning in de organisatie. De  combinatie van de open source technologie binnen Didactor en de e-learning content van Thomson maakt het mogelijk ook in deze sectoren de prestaties van medewerkers te verbeteren.

“Thomson NETg is in landen als de Verenigde Staten en Engeland al succesvol in de non-profit sector. Door de goede ingangen van The Mediator Group in de overheid, de gezondheidszorg en de onderwijssector en  door hun open source technologie te koppelen aan onze e-learning content en uitgebreide bibliotheken, zijn wij nu ook in Nederland in staat  om deze sectoren goed te bedienen”, aldus Jan-Jillis van Delsen, directeur Thomson NETg.

“Door deze strategische samenwerking zijn we echt goed uitgerust op het gebied van e-Learning. We hebben de Didactor software, ondersteunende  dienstverlening en nu ook ’state of the art’ content. We verwachten veel van de samenwerking met Thomson”,  zegt Bas Hof, directeur van The Mediator Group.

Behalve voor Thomson NETg werkt The Mediator Group ook voor bedrijven zoals Ajax en voor Etos. Daarvoor verzorgt het  de komende periode schrijven voor het web en content management cursussen voor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond