Deel dit artikel
-

Nieuw groeigeld voor Fring

Het mobiele chat- en VoIP-bedrijf Fring sluit een derde financieringsronde af. Het Israëlische bedrijf neemt het op tegen eBuddy en Nimbuzz uit Nederland.

De huidige aandeelhouders steken opnieuw geld in Fring, dat zelf nog amper geld verdient. Het is niet bekend hoeveel procent van de aandelen ze krijgen in ruil voor hoeveel geld.

Volgens het Amerikaanse blog Techcrunch zou het gaan om een bedrag rond de 10 miljoen dollar. Dat brengt de totale externe financiering van Fring op 23 miljoen dollar.

De financiers zijn North Bridge Venture Partners, Pitango Venture Capital, Veritas Venture Partners en VenFin Limited.

Fring is een programma voor de mobiele telefoon waarmee gebruikers kunnen chatten en internetbellen via onder meer MSN, ICQ, AOL, Facebook, SIP en Skype. Een desktop-versie van de software bestaat niet. Het bedrijf plaatst af en toe, bij wijze van proef, reclame in de chatvensters van zijn gebruikers.

De markt van mobiele chat- en VoIP is nog een vrij jonge. Het gebruik van mobiel internet groeit, getuige de mededelingen van operators daarover, iedere maand significant. Het Israëlische bedrijf bevindt zich in de markt met de Nederlandse bedrijven eBuddy, dat louter chatdiensten levert, en Nimbuzz.  

Deel dit bericht

2 Reacties

Sam

Nimbuzz is in mijn beleving vele male beter dan Fring. Ik heb lang Fring gebruikt, maar het is zo langzaam en buggy. Heb nu Nimbuzz laatste versie en dat werkt echt super!

Arie

Ik gebruik Wauwee uit Nederland en dat werkt ook prima.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond