Deel dit artikel
-

Mondjesmaat aanwas digitale kijkers UPC

Het aantal analoge abonnees dat hun abonnement opzeggen bij UPC, weegt niet op tegen de nieuwe aanwas van digitale televisiekijkers.

Bij analoge televisie-abonnees daalde het aantal met 53.800 om uit te komen op 1.342.600. De stijging bij de digitale abonnees kon dit niet goedmaken, hier steeg het aantal met 22.500.

Het totale aantal digitale kijkers komt hiermee uit op 670.500. Dat is nog steeds eenderde van het totale bestand: 2.013.100 televisiekijkers.

Het aantal abonnementen op breedband steeg met 6.600 naar 689.000. Telefoonabonnementen zagen in vergelijking met het voorgaande kwartaal ook een lichte stijging, 16.500 naar 589.000.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf Liberty Global. Het kabelbedrijf kende het afgelopen kwartaal een omzetdaling van 1 procent naar 2,58 miljard dollar. Bij dochterbedrijf UPC in Nederland daalde de omzet met 11,4 procent (34,2 miljoen dollar) tot 266,9 dollar.

UPC in Nederland behaalde in het vierde kwartaal van vorig jaar nog een omzet van 301,1 miljoen dollar. De omzetdaling in Nederland is te wijten aan de daling van de Amerikaanse dollar. Zonder dit effect zou het kabelbedrijf uitkomen op een groei van bijna 2 procent.

Liberty Global zegt op schema te liggen voor de gestelde doelen in 2009 en verwacht, ook tijdens de economische neerslag groei te blijven zien. Het bedrijf omvat UPB Broadband, Telenet, J:Com, VTR, Austar en Liberty Puerto Rico.

Deel dit bericht

3 Reacties

hannov

Dit klopt niet. De dollar is dit jaar juist GESTEGEN.  

danny

@ Hannov, Ja gestegen dit jaar misschien, maar het gaat om cijfers van vorig jaar (Q4 2008) en toen was er een daling ten opzichte van de periode ervoor.

Joost

Het gaat volgens mij wel om het eerste kwartaal van dit jaar. Alleen de redenering klopt dan niet. Als de dollar stijgt ten opzichte van de Euro, daalt de omzet over Nederland in Dollars gerekend. Dus er had moeten staan: "De omzetdaling in Nederland is te wijten aan de STIJGING van de Amerikaanse dollar."

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond