Deel dit artikel
-

Crisis trekt voorlopig aan Nintendo voorbij

De maker van spelcomputers Nintendo lijkt vooralsnog weinig last te hebben van de financiële crisis. Het bedrijf rapporteert degelijke groeicijfers in termen van omzet en winst.

De nettowinst van Nintendo steeg afgelopen jaar met 8,5 procent tot 2,1 miljard euro en de omzet groeide met 9,9 procent tot 165 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf publiceerde.

Anders dan in het voorgaande jaar is er in 2008 geen sprake meer van dubbelcijferige groei, maar de Japanse vermaaksleverancier ziet niet in de hoek waar de klappen vallen. Het ziet er naar uit dat consumenten spelletjes en spelcomputers blijven kopen in tijden van economische tegenwind.

Een exacte uitspraak over toekomstverwachtingen doet Nintendo niet. Het bedrijf stelt wel dat “de industrie voor spelcomputers heeft minder last van de economische crisis dan anderen. Ondanks het feit dat consumenten minder uitgeven, is onze omgeving stabiel”.

Nintendo verkocht in de twaalf maanden tot eind maart 2009 26 miljoen Wii-spelcomputers. Dat apparaat is juist niet op de veeleisende gamer gericht, maar op gezinnen die vermaak zoeken. Er zijn nu ruim 50 miljoen Wii-computers in omloop. In dezelfde periode verkocht Nintendo 31 miljoen Nintendo DS-spelcomputers. Het bedrijf in 2009 evenveel computers als in 2008 te verkopen of iets minder.

Van het programma Wii Fit, dat lichaamsbeweging achter de computer bevordert, gingen er afgelopen jaar 16,4 miljoen exemplaren over de toonbank.

Nintendo streeft er naar steeds meer titels als download te verkopen.

Het bedrijf boekt iets meer dan de helft, 52 procent, van de omzet in Japan, 23 procent in Europa en 25 procent in de VS. 

Foto: edans (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond