Deel dit artikel
-

Google en Salesforce.com koppelen clouds

Salesforce’ applicatiewolk Force.com sluit aan op Googles cloud App Engine. Zakelijke ontwikkelaars kunnen Salesforce-gegevens importeren in Google en daar bewerkingen en applicaties op bouwen.

Dat maakte de bedrijven gisteren bekend bij het begin van Googles technische conferentie  I/O. Het is voor het eerst dat twee grote, beursgenoteerde bedrijven hun gehoste applicatieomgevingen op elkaar aansluiten.

Force.com en App Engine zijn technische omgevingen waarin programmeurs hun software kunnen draaien op externe servers. Ze kunnen zich puur toeleggen op de ontwikkeling van hun dienst zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende technologie.

Een innovatief voorbeeld van zakelijk Salesforce-gebruik is de mogelijkheid voor bedrijven om te zoeken wat er over hen op Twitter wordt gezegd. Die informatie kunnen ze vervolgens geautomatiseerd doorsluizen naar hun helpdesks. De resulterende antwoorden kunnen via Twitter, FAQ’s of helpdesksites worden gepubliceerd.

Met de samenwerking maakt Google zijn App Engine aantrekkelijker voor grootzakelijke klanten. Salesforce.com krijgt er een applicatieomgeving in Java bij.

App Engine concurreert met Microsofts Azure, Rackspace’ Mosso en tot op zekere hoogte met Amazons Web Services (zie: ‘Cloud computing is geen luchtkasteel’).

Uit een recent Duits onderzoek van IDC blijkt overigens dat het uitbesteden van IT-architectuur vooralsnog meer hype dan werkelijkheid is. Zeven procent van de 800 ondervraagden zegt cloud computing te gebruiken of te overwegen dat binnen twee jaar te gaan doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond