Deel dit artikel
-

Youtube zet stap richting digitale televisie

Google past de interface van Youtube aan zodat de videosite makkelijk is te gebruiken op breedbeeldtelevisies.

Een kleine, mobiele versie van Youtube bestond al. Nu is er ook een opgeblazen versie beschikbaar in de vorm van Youtube XL. Deze site, ook beschikbaar in het Nederlands, is gemaakt voor digitale televisies met een internetverbinding en ingebakken web browser.

De eerste groep gebruikers van de grote Youtube zijn eigenaren van spelcomputers als Xbox en PS3. Deze consoles zijn in meer dan 50 procent van de gevallen met internet verbonden.

Daarnaast beschikt een handjevol televisies inmiddels over ingebouwde internetaansluitingen. Consumenten hoeven enkel de internetkabel in hun tv te steken om te kunnen mailen en surfen.

Philips is een van de bedrijven die het zogeheten Net TV uitbrengt. Youtube is daarbij een van de partners die extra materiaal levert, naast de reguliere tv uitzendingen. Andere partners zijn eBay, ABN Amro, Bright, Buienradar, Iens, MijnAlbum, PSV en Rabobank. Deze partijen ontwikkelden, net als Youtube, een breedbeeld internetsite en betalen aan Philips voor doorgifte.

Uit onderzoek van EIAA blijkt dat eenvijfde van de Europeanen regelmatig tegelijk surft en tv kijkt, 38 procent meer dan in 2006.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond