Deel dit artikel
-

Datagebruik T-Mobile verachtvoudigd

Het datagebruik van T-Mobile is in 2008 verachtvoudigd. De iPhone 3G was hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Nu de nieuwe iPhone sinds vrijdag in de winkels ligt, komt T-Mobile naar buiten met cijfers over het gebruik van de Apple-telefoon.

In de voorverkoop is de iPhone 3GS meer dan 10.000 keer verkocht binnen een week. In totaal is de iPhone 3G over een jaar genomen meer dan 200.000 keer verkocht bij T-Mobile Nederland.

Voor slechts vier procent van de mensen die een Iphone gebruiken in Nederland is mobiel internetten geen dagelijkse bezigheid. Dat blijkt uit onderzoek dat Memo2 de eerste weken van juni heeft uitgevoerd onder 831 iPhone-bezitters. Van alle iPhone 3G-klanten surft 26 procent meer dan 15 keer per dag.

Onder de favoriete applicaties is in juni weinig verandering ingetreden. Nu.nl, Buienradar, Teletekst, Trein en Hyves zijn enkele van de programmaatjes die nog steeds op veel belangstelling mogen rekenen.

Mobiel internet wordt in de ondervraagde groep vooral gebruikt om informatie te zoeken (88 procent), de tijd te doden tijdens het wachten en de weg te vinden.

Meer dan driekwart van de Nederlandse mensen die een iPhone in hun bezit hebben is man, van wie het grootste deel tussen 25 en 40 jaar oud is.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bluestrike

Ik denk dat dat dataverbruik nog een stuk groter zou zijn wanneer T-Mobile eens een keer een fatsoenlijk dekkend 3G/hsdpa netwerk zou bieden.  Internetten of apps downloaden op de iPhone 3G S via het T-Mobile netwerk is helaas traag, en de netwerk dekking droevig (dit weekend door heel Nederland gereden en heel veel plekken geen dekking gehad). Dezelfde ervaring had ik al eerder met een T-Mobile mobiel internet dongel. Waarschijnlijk kennen de T-Mobile klanten de snelheid en dekking niet van de data netwerken van Vodafone en KPN, die naar mijn ervaring superieur zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond