Deel dit artikel
-

Nederlandse start-up Glubble haalt 1 miljoen binnen

Glubble heeft een investeringsronde van 1 miljoen afgesloten. Dit gaat gepaard met de lancering van een nieuwe dienst. Glubble, een browserextensie, maakt van de browser een veilige plek voor de familie.

Met de extensie kunnen gebruikers zelf sites toevoegen die zij willen delen of die zij veilig achten voor bijvoorbeeld de kinderen. De onlangs gelanceerde (betaalde) dienst maakt het mogelijk om binnen een zogenoemde Familiy Timeline foto’s en afspraken te delen en berichten naar elkaar te sturen. De gebruiker betaalt hiervoor bijna 40 dollar per jaar.

De start-up haalt de inkomsten niet uit advertenties, maar baseert het verdienmodel op premium services. De Firefox-extensie is inmiddels meer dan 800.000 keer gedownload. Het aantal actieve gebruikers wordt niet gemeld. Op hoeveel betaalde gebruikers Glubble inzet, is niet bekend. De oprichter van het bedrijf was niet bereikbaar. Inmiddels zijn er meer dan 300.000 websites toegevoegd aan de familienetwerken.

Groepen, in dit geval richt de dienst zich op families, kunnen met de extensie in feite sites delen. Met de betaalde diensten komen hier bijvoorbeeld ook een ongelimiteerd aantal foto’s bij die met een groep gedeeld kunnen worden. De vraag is wie er tegenwoordig nog betaald voor online opslagruimte, wat de start-up in feite aanbiedt.

Op een afgeschermde homepage kunnen families berichten achterlaten en drukke schema’s op elkaar afstemmen.

In de toekomst worden diensten als Twitter en Facebook geïntegreerd, zo belooft Alexander van Elsas, oprichter van Glubble. Ook het uitwisselen van foto’s in de Family Timeline naar Flickr of Facebook en het mobiel uploaden van foto’s moet mogelijk worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Theo Sumstra

Geweldig en dat nu in deze barre tijden!wie investeert eigenlijk? jammer dat we dat niet te horen/lezen krijgen.waar wordt het geld voor gebruikt?

ano

Correctie: 1 miljoen = 1 miljoen dollarsVan Elsas is niet de founder, dat is een brit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond