Deel dit artikel
-

Speurders toont producten van Beslist

Handelssite Speurders toont naast tweedehands artikelen sinds dinsdagavond ook nieuwe producten. Dankzij een samenwerking met vergelijkingssite Beslist is het aanbod op de handelssite uitgebreid van 1 miljoen advertenties naar 3 miljoen producten.

"Wij zien een convergentie van 3 markten", zo laat Leon Kramer, Business Unit Manager van Speurders weten. Hij heeft het over de markt van gebruikte producten, nieuwe producten en de vergelijkingsmarkt. De samenwerking met Beslist is in zijn ogen een verstandige stap.

Gebruikers die op Speurders bijvoorbeeld een plasmascherm van Philips zoeken, krijgen in de resultaten zowel aanbod van particuliere verkopers als ook het aanbod van Beslist te zien.

Wie geld aan wie betaalt voor de doorplaatsing van de advertenties op Speurders, dat is volgens Kramer niet belangrijk om te weten. "Het gaat er om dat de webshops zoveel mogelijk exposure krijgen."

Kramer laat weten anders tegen de markt aan te kijken dan de concurrent. "Marktplaats wil de horizontale site omtoveren in 32 verticale sites. Wij onderscheiden ons verder met deze samenwerking. Speurders gaat een stap verder dan zij ooit zullen gaan, door mogelijkheden aan externe partijen aan te bieden." De Business Unit Manager zegt een andere filosofie aan te hangen. "Marktplaats wil dicht tegen het verticale aan zitten, wij blijven het horizontale aspect trouw."

Speurders kiest met de samenwerking voor een toegevoegde waarde voor de gebruiker. Op dit moment zijn er geen plannen om producten van andere vergelijkingssites door te plaatsen. "Maar wanneer het interessant is voor de gebruiker, dan sluiten we dat niet uit. Er is geen exclusiviteit afgesproken met Beslist", aldus Kramer.

Kramer spreekt over recycling, in de toekomst denkt hij bij de koop van tweedehands producten ook oude reviews te kunnen tonen. "Op termijn worden de markt van tweedehands en nieuw steeds meer geïntegreerd." Tweedehands producten tonen dan ook specificaties en reviews, en andere informatie en foto’s,  zoals nu bij nieuwe producten het geval is op de vergelijkingssites. "Dat is goed gebruik van de bestaande database. Een kwestie van een technische koppeling."

Deel dit bericht

1 Reactie

Druif

pffff wat een blabla voor ? 0,10 per click extra omzet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond