Deel dit artikel
-

Joost verandert model, sluit Nederlands kantoor

Joost gooit het stuur om. De aanbieder van internet-tv richt zich niet meer op de consument, maar gaat een white label-videodienst aanbieden.

Joost, ooit opgericht door de Skype-oprichters Janus Friis and Niklas Zennström, kampt al langer met gebrek aan interesse voor de dienst. De inkomsten kwamen voornamelijk uit advertenties.

De zware download van de Joost-client was één van de veelgehoorde kritieken op de aanbieder van internet-tv. Vorig jaar stapte de dienst over op Flash, waarmee filmpjes zonder zware plug-in, in de browser bekeken kunnen worden. Ook de content van Joost bleef onder de maat. Ondanks overeenkomsten met CBS en Major League Baseball werd Joost links en rechts ingehaald door andere spelers op de online video-markt.

Het lijkt er op dat Joost nu een nieuwe weg inslaat in de hoop een faillissement in de toekomst uit te sluiten door hiermee de interesse van een nieuwe gebruikersgroep aan te sterken. Of dit een zet in de goede richting is zal nog moeten blijken.

Een reorganisatie moet het bedrijf verder stroomlijnen. Er blijven 20 van de 90 werknemers over. Volgens AdvertisingAge sluit het bedrijf ook het kantoor in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim Schadenberg

Jammer, ik zie een Europese versie van Hulu wel zitten! Als er ook nog een koppeling komt met de BBC iPlayer zou ik er zelfs wel wat voor willen betalen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond