Deel dit artikel
-

Lancering DVDstream uitgesteld

De lancering van DVDstream wordt in ieder geval tot augustus uitgesteld. Het bedrijf dat de hardware aan DVDstream zou leveren, is vorige week namelijk failliet gegaan. Het bedrijf uit Ridderkerk studeert nog op alternatieven.

Vorige week werd HomeLinc (leverancier van PalmButler in Denemarken) onverwacht failliet verklaard. Daarom kan DVDstream de PalmButler 600, die nodig is om DVDstream aan de gang te krijgen, niet uitgeleverd worden aan klanten. Misschien komt er nog een doorstart van het Deense bedrijf maar zelfs dat is volgens DVDstream-directeur Eric-Paul Scholten nog onzeker.

“We bekijken nu welke andere opties we hebben om DVDstream werkende te krijgen op de TV. Probleem is dat er bij de alternatieven van Pinnacle en Hauppage bijvoorbeeld geen afstandbediening bijzit die ook met de software kan communiceren. Daarnaast werkt Pinnacle ook nog eens met andere codecs,” zegt Scholten.

Ook apparatuur van Philips is volgens Scholten geen alternatief omdat deze te duur is. “Mensen willen best 49 euro betalen voor een apparaat, maar als ze veel meer dan 100 euro moeten gaan betalen, dan gaan ze liever naar de videotheek toe en halen ze daar wel een dvd'tje.”

DVDstream wilde via internet films gaan verhuren en daar is speciale apparatuur (de Palmbutler) voor nodig zodat de films ook direct op de televisie kunnen worden bekeken. De dienst heeft veel weg van video on demand. Met DVDstream trekt een kijker de film via de pc namelijk redelijk eenvoudig de huiskamer in.

Het zou de PalmButler 600 geweest zijn die de computer op eenvoudige wijze zou verbinden met de tv. Via het DVDstream-menu op de afstandbediening kon gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van DVDstream.  De breedbandportal van KPN kon trouwens ook  toegevoegd worden aan de Palmbutler.

Voorlopig gaat Scholten verder met het zoeken naar alternatieven. Hij verwacht dat er voor begin augustus van dit jaar geen lancering inzit. Een doorstart van HomeLinc zou hem het beste uitkomen. “Jammer dat het allemaal zoveel tijd kost. De ontwikkeling van de software voor DVDstream heeft ons ook al een paar maanden gekost,” aldus Scholten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond